Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:313142
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Patēriņu ietekmē seši netiešie faktori. Kā pirmo var minēt cenu līmeni – cenu līmeņa palielināšanās samazina patērētāju pirktspēju un arī patēriņu. Otrs faktors ir nogaidīšana – patērētāji mēdz nogaidīt un novērtēt valstī esošo situāciju, ekonomiskos apstākļus un citas lietas, un tie iedzīvotāji, kuri būs pārliecināti par savu darba vietu un līdz ar to arī ienākumiem, tērēs vairāk naudas nekā tie, kuri par to visu šaubīsies un baidīsies. Vēl patēriņu ietekmē patērētāju vecums – jaunām, nesen dibinātām ģimenēm ir vairāk nepieciešamību iegādāties daudz dažādu preču, bet cilvēki gados uzticas pārbaudītām vērtībām un naudu tērē daudz mazāk. Ceturtais faktors ir bagātības lielums – jo bagātāka valsts un tās iedzīvotāji, jo vairāk naudas viņi vēlas un var tērēt. Piektais faktors ir patērētāju parādi – pie šī faktora tiek pieskaitīti kredīti, iegādājoties preces uz kredītu, ir jāveic ikmēneša maksājums, tātad nauda jāatliek maksājumam un vairāk jāietaupa. Un pēdējais faktors ir nodokļu lielums – jo augstāki ir valsts noteiktie nodokļi, jo zemāks ir patēriņa līmenis.
Uzkrājumu ietekmē sekojoši faktori: procenta likme – ja procentu likme ir augstāka, cilvēkiem būs vēlme vairāk ietaupīt, tātad, palielinot procentu likme palielināsies naudas līdzekļu uzkrāšana. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1233622
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties