Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:311871
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ādams Smits ir skotu zinātnieks, kurš veicināja tajā laikā ekonomiskās domas attīstību: analizēja ekonomiskas norises un sakarības. Viņam piemīta abstraktas domāšanas spējas un prasme dzīvi stāstīt par konkrētām lietām, spēja pielietot praksē enciklopēdiskās zināšanas, savos darbos viņš izmantoja arī citu zinātnieku idejas, papildinot un kritizējot tos. Ādama Smita zinātniskas teorijas pamats bija paskatīties uz cilvēku no trijām malām : - no morāles un tikumības pozīcijām, - no pilsoniskām un valsts pozīcijām, - no ekonomiskām pozīcijām. Kā ekonomists - zinātnieks Ādams smits guva atzinību, pamatojoties uz veiktajām ekonomiskām prognozēm un galvenajām teorētiskām un metodoloģiskām pozīcijam, kas vairāk nekā gadsimtu noteica turpmākās ekonomiskās politikas daudzās valstīs un zinātnisko pētījumu virzienu lielai grupai ekonomistu. Mūsdienās Ā. Smita teorijas un priekšstati ir novecojušies, bet viņa darbs deva impulsu ekonomiskās domai attīstībai un nākotnē tas kļuva par zinātnes pamatu.
Kopumā var secināt, ka apgaismība atstāja pozitīvu ietekmi Eiropas teritorijā. 18. gadsimtu Eiropas vēsturē pieņemts dēvēt par saprāta laikmetu, jo prāts tika pasludināts par galveno cilvēka dzīves noteicēju. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties