Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:311661
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Septītais Kurzemes brīnums – Rundāles pils ir izcilākais baroka arhitektūras un rokoko dekoratīvās mākslas piemineklis (Radovics A. 2007.) un lielākais un greznākais muižas ansamblis (Zilgalvis J. 2000.) Zemgalē un visā Latvijā (Radovics A. 2007.). Šī daudzu izcilu mākslas un kultūras vērtību krātuve neatstāj vienaldzīgu nevienu, kas šeit apmeklē izstādes, iepazīstas ar pils interjeru, strādā Rundāles pils muzeja bagātīgajā zinātniskajā arhīvā vai bauda maltīti pils restorānā. Rundāles apmeklējums ir piedzīvojums, ko patīkami izjust arvien no jauna. Tā ir ne tik daudz relaksācija, kā garīga uzlādēšanās, iespēja gūt jaunas idejas un apzināties sevi vēstures ritumā (Zilgalvis J. 2000.). To mēdz dēvēt arī mazo Versaļas pili Latvijā to abu līdzības dēļ.
Senākais zināmais Rundāles pils teritorijas nosaukums – Ruhental, kas nozīmē – miera ieleja (vācu valodā ruhe – miers; tal - ieleja) (Rundāles pils. 2009. ER), kas pilnīgi attaisnoja savu nosaukumu. Rastrelli ieradās klusā un vientuļā nostūrī, kur pat zemnieki bija jāiepērk Lietuvā, lai varētu apstrādāt laukus. Nebija ne cilvēku, ne materiālu, ne transporta (Lancmanis I. 2009.). …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties