Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:311444
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Individuālie aizsardzības līdzekļi un to loma preventīvajā darbībā    3
1.  Kas ir individuālie aizsardzības līdzekļi    3
2.  Individuālo aizsardzības līdzekļu iedalījums    3
3.  Kas ir IAL patērētāji    4
4.  Kas jāievēro attiecība uz IAL    4
5.  Kad jālieto IAL    5
6.  Kādus IAL un kādā veidā lietot    5
  Individuālo aizsardzības līdzekļu kategorijas    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

1. Kas ir individuālie aizsardzības līdzekļi.
Individuālie aizsardzības līdzekļi ir ierīces, izstrādājumi, iekārtas un sistēmas, ko nodarbinātais valkā vai kā citādi lieto darbā, lai aizsargātu savu drošību un veselību no viena vai vairāku darba vides riska faktoru iedarbības.
2. Individuālo aizsardzības līdzekļu iedalījums:
• Galvas aizsardzībai - aizsargķiveres galvaskausa aizsardzībai, cepures, kapuces, tīkliņi matiem un galvas aizsarg segas, piemēram, ūdensnecaurlaidīgas aizsargcepures. Lieto, ja darbā ir iespēja saskarties ar krītošiem priekšmetiem (būvniecībā, noliktavās u.c.), kā arī strādājot ar mehānismiem, kuros var ieraut garus un vaļējus matus u.c. gadījumos.
• Sejas un acu aizsardzībai - brilles, aizsargbrilles, aizsarg ekrāni, sejas aizsegi, metināšanas vairogi. Tie aizsargā no putekļiem, gāzēm, spilgtas gaismas, infrasarkanā, lāzera un atsevišķos gadījumos arī jonizējošā starojuma un elektromagnētisko lauku ietekmes.
• Dzirdes aizsardzībai - austiņas, ausu ieliktņi, akustiskās ķiveres. Jālieto, ja troksnis darba vietā pārsniedz pieļaujamās ekspozīcijas robežvērtības:
• ja trokšņa līmenis pārsniedz 85 decibelus (dBA), darba devējam jārūpējas, lai darbinieki lietotu individuālos dzirdes aizsardzības līdzekļus;
• ja troksnis sasniedz 80 decibelu (dBA) līmeni, darba devēja uzdevums ir nodrošināt to, ka nodarbinātajiem ir pieejami dzirdes aizsardzības līdzekļi.
• Elpošanas un gremošanas sistēmas aizsardzībai - respiratora tipa ierīces, maskas ar atbilstošiem putekļu un/vai gāzu filtriem, ierīces ar gaisa piegādi. Lieto, ja darba vietā ir iespēja saskarties ar putekļiem, dūmiem, tvaikiem, gāzēm, radioaktīvām daļiņām, vīrusiem, baktērijām, kā arī citiem riska faktoriem, kas saistīti ar apkārtējās vides un apstākļu ietekmi - karstumu, aukstumu, gaisa mitrumu.
• Roku un plaukstas aizsardzībai - aizsarg cimdi pret mehānisku iedarbību (aizsardzībai pret durtām, grieztām brūcēm, vibrāciju), ķīmisku iedarbību (skābēm, sārmiem, organiskajiem šķīdinātājiem), jonizējošu starojumu un radioaktīvo piesārņojumu, aukstumu, karstumu, plaukstu locītavu aizsargi smagiem darbiem, dielektriskie cimdi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties