Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310596
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no aktuālākajiem cilvēces eksistences jautājumiem ir bijusi miera saglabāšana savā valstī un visā pasaulē. Katru minūti uz zemes karos un citos militārajos konfliktos bezjēdzīgi iet bojā simtiem cilvēku, arī civiliedzīvotāji, bērni, tādēļ miers ir civilizācijas izdzīvošanas viens no priekšnosacījumiem. Jau franču rakstnieks Viktors Igo ir atzinis, ka miers ir civilizācijas tikums, bet karš – tas ir noziegums pret cilvēci, un var piekrist viņa vārdiem, redzot notikumus Gruzijā, Čečenijā, Ruandā, Somālijā, Irākā un citās pasaules valstīs, kur karadarbības rezultātā šodien iet bojā vai tiek sakropļoti miljoniem cilvēku, salauztas viņu dzīves, sagrauta valstu ekonomika. Tikai miera apstākļos cilvēce var būt laimīga, piedzīvot ekonomisko uzplaukumu, audzināt laimīgu jauno paaudzi.
Miera saglabāšanas jautājums ir nodarbinājis cilvēces gaišākos prātus visos laikos, bet XX gadsimtā, ko var pamatoti uzskatīt par ,,melnāko” gadsimtu cilvēces vēsturē, šī problēma bija īpaši aktuāla. XX gadsimts ir bijis kariem un notikumiem bagāts, tas tiek uzskatīts par visasiņaināko gadsimtu cilvēces vēsturē. Tas ienācis vēsturē un palicis cilvēces atmiņās ar diviem Pasaules kariem, komunismu un fašismu, pirmajām atombumbām, ķīmiskajiem ieročiem, masu iznīcināšanas pasākumiem koncentrācijas nometnēs, kas aiznesuši sev līdzi miljardiem cilvēku dzīvību.
1945. gada pavasarī eiropieši noraudzījās baismīgajā postažā, par ko Eiropa bija pārvērtusies sešos Otrā Pasaules kara gados, un nespēja iedomāties, ka Eiropa varētu atdzimt no pelniem. Milzu triecienu bija saņēmuši gan zaudētāji, gan uzvarētāji – sabiedrotie.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1140235
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties