Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310111
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās sēņu lietošanai uzturā tiek pievērsta arvien lielāka vērtība. Agrāk bija izteikti uzskati, ka sēņu barības vērtība nav visai liela, taču pēdējā laikā sēnes tiek ierindotas svarīgāko uzturlīdzekļu skaitā. Ēdamo sēņu vērtību nosaka ķīmiskais sastāvs: olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, organiskās skābes, vitamīni un fermenti, kas ilgi saglabā savu aktivitāti pat žāvētās sēnes. Diemžēl sēņu olbaltumvielas mūsu organisms pietiekami neizmanto sliktas sagremojamības dēļ, tāpēc sēnes ieteicams labi sasmalcināt un sakošļāt.
Cepurīšu sēnēs konstatēti A, B1, B2, C, D un PP vitamīni un dažādas organiskas skābes: sviestskābe, pienskābe, ābolskābe, dzintarskābe u.c. Sevišķi augsts PP vitamīna saturs ir bērzlapēs, baravikās un pacelmenēs. PP vitamīns piedalās audu vielmaiņā. C vitamīna visvairāk ir baravikās un citās bekās un parastajās celmenēs. Sēnēs ir daudz kālija un fosfora, tās satur dzelzi, diezgan daudz cinka, joda un vara, kam ir liela loma vielmaiņas norisēs. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1243393
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties