Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310006
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Finanšu nodrošinājums apgāž civiltiesību dogmatiku, jo saskaņā ar civiltiesību nostādnēm naudu nevar dot ķīlā, ka nauda nevar būt ķīlas tiesību priekšmets. Saskaņā ar finanšu nodrošinājumu nauda var būt nodrošinājuma priekšmets (Finanšu nodrošinājuma likums). Piem., personai bankā ir noguldījums un tā prasa no bankas kādu citu finanšu pakalpojumu. Banka tad var pieprasīt finanšu nodrošinājumu – ķīlas tiesības uz bankā esošo noguldījumu (banka ar klientu noslēdz līgumu, saskaņā ar kuru iegūst ķīlas tiesības uz depozītu). Ja klients par pieprasīto finanšu pakalpojumu ar banku nenorēķinās, banka noguldījumu ieskaita savos ieņēmumos, no kontā esošās summas dzēšot starpību. Finanšu nodrošinājumā bankai nav pat jābrīdina klients; nav jāiesaista arī tiesa. Likumdevējs bankai attiecībā uz finanšu nodrošinājumu paredzējis pat pirmtiesības attiecībā pret pārējiem nodrošinātajiem kreditoriem.
Finanšu nodrošinājumam likumā ir divi veidi:
1)Finanšu ķīlas līgums – par priekšmetu var būt finanšu līdzekļi, piem., akcijas vai kredītprasījums. Īpašuma tiesības uz šiem ķīlas līdzekļiem saglabā ķīlas devējs.
2)Līgums par finanšu nodrošinājumu ar īpašumtiesību pāreju – attiecīgo saistību nodrošināšanai no īpašumtiesību pāreja uz banku.
Finanšu ķīlas realizācija – tie samazināts vai pilnībā dzēsts attiecīgo līdzekļu apjoms. Ķīlas devējam nav nepieciešams to paziņot, nav nepieciešama nekāda saskaņošana ar nevienu. Tā priekš bankas ir viegla un vienkārša ķīlas tiesību realizācija. Nav nepieciešama finanšu ķīlas pārdošana izsolē vai izpildīšana bezstrīdus kārtībā.
Finanšu nodrošinājums, salīdzinot ar jau zināmajiem nodrošinājuma veidiem (piem., hipotēku), no likviditātes viedokļa ir daudz labāks, jo bankai vienmēr var neizdoties hipotēku pārdot par lielāku cenu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties