Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:309319
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kad arī sievietes sāka pieņemt dienestā, tad vīrišķība tika iedragāta, tomēr vīrieši atrada iespēju arī tagad kā pacelt sevi augstāk – tie aprunāja sievietes dienestā, kuras varēja nepildīt fiziski smagos pārbaudījumus, vai kad tās nespēja saglabāt emocionālo stabilitāti.
Aprakstītās un attēlotās vadošās maskulinitātes konstrukcijas, manuprāt, nav labvēlīgas indivīdiem vai apmierinošas sabiedrībai. Jāmaina būtu vīrišķības definīcijas, izsvītrojot lieko agresivitāti, jo tā lielā mērā iespaido vīrieša attiecības ar citiem vīriešiem, kā arī sievietēm. Vardarbība kā maskulinitātes daļa ir nepieņama iezīme, pēc manām domām, sabiedrībai nevajadzētu ar to samierināties. Jau no mazotnes konfliktus vajadzētu iemācīt atrisināt miermīlīgā veidā, jo maskulinitāte ir pats lielākais riska faktors skolas vardarbībā. Puiši jūtas nepietiekami, salīdzinot ar vadošo maskulinitātes definīciju, viņi pielīdzina sevi tajai. Tā arī rodas homofobiskas bailes. ‘‘Homofobija ir naids, kas padara vīriešus heteroseksuālus.’’ Puiši izmanto tādus apvainojumus kā gay un faggot, lai aizskartu citus un padarītu sevi vīrišķīgākus. Pieļaujot un izsakot degradējošas un pazemojošas piezīmes, tiek nodrošināta sava maskulīnā identitāte, panākot grupai sevi pieņemt.
Maskulinitāte ir tik trausla... Un viņi vēl saka, ka sievietes ir tas vājais dzimums.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties