Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:308204
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi. Ideoloģijas mūsdienās. Latvija 2020
Ideoloģijām vienmēr ir bijusi liela nozīme sabiedrības, politikas un valsts procesos un attīstībā. Cauri vēstures posmiem vienmēr vijās arī ideoloģijas. Arī mūsdienās ideoloģijas iespaido sabiedrības procesus.
Piemēram, Latvijā joprojām spilgti izpaužās populisms – gandrīz visām politiskajām partijām ir neskaitāmi tukši solījumi, kas priekšvēlēšanu kampaņas laikā deputātus padara par labdariem, bet vēlāk izrādās, ka tā ir bijusi tikai uzmanības piesaistīšana sava labuma gūšanai. Populisms ir izplatīts visā pasaulē jau no 20.gs. beigām.
ASV joprojām ir sabiedrības daļas, kas pieskaitāmas pie liberāļiem vai konservatīviem, taču šo ideoloģiju ietekme un spēks ir mazinājies laika gaitā.
Populāri mūsdienās, ne tikai Latvijā, bet arī daudzviet pasaulē, ir kas līdzīgs zaļo kustībai – daudzi cilvēki arvien vairāk aizdomājas par ļaunumu, ko sabiedrības, progresa ietekme nodara dabai un mēģina to mainīt uz labo pusi. Domāju, ka ‘’zaļā’’ domāšana kļūs arvien populārāka, jo moderno tehnoloģiju ietekmē, daba arvien vairāk cieš, un tas rada reālus draudus cilvēkiem – sanāk, ka mēs paši saviem spēkiem iznīcinām visu sev apkārt un tad paši par to uztraucamies un mēģinam labot. Tas viss rada sava veida ‘’apburto loku’’.
Domāju, ka arī 2020.gadā Latvijā joprojām būs aktuāls populisms, jo politisko partiju princips priekšvēlēšanu kampaņās izmantot skaļus saukļus un bārstīt, bieži vien, tukšus solījumus, diez vai mainīsies vai pilnībā izzudīs. Tāpat arī, manuprāt, notiks ar ‘’zaļo’’ domāšanu – kā jau minēju, nākotnē tā varētu tikai vēl vairāk izplatīties un ietekmēt plašākas sabiedrības daļas domas par savu dzīvesveidu un tā ietekmi uz dabas procesiem.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties