Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:307788
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pieņemot, ka šodien valūtas kurss pēkšņi pieaug uz $ 1,03 par eiro, bet gaidāmā nākotnes likme ir $ 1,05 par eiro. Kas notiek ar gaidīto bonusu no eiro pieauguma no vērtības izteiksmes dolāriem? Valūtas kursa amortizācija tagad ir tikai (1,05-1,03)/1,03=0,019 vai 1,9 procenti. No procentiem R€, kas nemainījās, dolāra ienesīgums no eiro depozīta, kas ir summa no R€, un gaidītā likme no dolāra amortizācijas, ir kritusi par 3,1 procenta punktu par gadu.
Rezultātā ienesīgums šajā gadījumā ir samazinājies mainoties valūtas kursam, tomēr ir iespējams arī pretējs variants, kad mainoties valūtas kursam, ir sagaidāms ienesīguma pieaugums.
Finanšu tirgus dalībnieki uzzina prognozi par to, ka dolāra ienesīguma likme nākotnē samazināsies. Veiciet analīzi (grafika veidā), lai noteiktu šīs prognozes ietekmi uz esošo USD/EUR valūtas kursu. Esošās ienesīguma likmes ir nemainīgas.
Kā jau iepriekšējā jautājumā tika minēts, valūtas kursa svārstības var palielināt vai samazināt valūtas ienesīgumu. Jā tiek prognozēts, kā samazināsies kādas valūtas ienesīguma likme, tad tirgus dalībnieki steigsies pārdot to valūtu, kuras ienesīguma samazinājums tiek prognozēts, tādejādi cenšoties pārdod valūtu, kamēr tai vēl ir augstāka vērtība, un tiktu ciesti mazāki zaudējumi. Tomēr šādas baumas/ prognoze var tieši izsaukt situāciju, ka ienesīgums no valūtas samazinās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties