Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:306966
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pati atkarība – pēc definīcijas - ir tieksme pastāvīgi pārdzīvot specifisku stāvokli, par ko klients piekrīt gan tērēt naudu, gan iegūt negatīvu seku iespēju. Interneta atkarības jēdziens (Internet Addiction Disorder) IAD pirmo reizi tika ieviests 1990.g., lai aprakstītu nepārvaramu patoloģisku tieksmi pēc Interneta lietošanas. Dažreiz pārmērīga Interneta lietošana var pastiprināt cilvēka sociālo izolāciju, pastiprināt vai pagarināt depresiju, sagraut ģimeni, mācības, rada naudas, veselības vai darba zaudējumu.
Internetatkarība ir objektīva, nopietna patoloģija, kas ietekme un izmaina visa cilvēka dzīvi. To vairs nepārvalda saprāts un griba, bet gan slimīgā tieksme palikt virtuālā pasaulē. Rezultātā iestājas sociālā un garīgā degradācija un ciešanas. Fiziskas sekas- ilgu laiku sēžot pie datora elpošana paliek pavirša, dēļ tā rodas sirds hipoksija un asinsrite visos orgānos nav pietiekoša, veidojas acu gļotādu distrofiskie traucējumi, atrofējas muskuļi, veidojas mugurkaula skolioze un tml. Psiholoģiskas- neattīstās iemaņas un pieredze, kas ir saistītas ar māņu orgāniem, reāla dzīve paliek otrā plānā, cieš arī kognitīvas funkcijas.
Jebkuros apstākļos indivīdam piemīt dažādas lomas. Gan materiālā pasaulē personām piemīt dažādas identitātes dažādās situācijas gan kiber vidē lietotājiem piemīt dažādas identitātes dažādās apakšvidēs. Tur eksistē atklāta un ļoti plaša psiholoģijas atbalsta vide, piemēram, psihodrāmas eksperimentu vide. Tomēr eksistē arī psihopatoloģijas izpausmes vide. Mūsu datorizētās un Internetizētās sabiedrības apstākļos dezadaptēta persona var aiziet Internetā, kur lomu spēlētāju vietā var nokļūt reālās dzīves personas ekrāna otrā pusē. Tomēr atšķirībā no materiālās pasaules sociālās attīstības, kur kārtība ir reglamentēta gan ar likumiem, gan ar konvencionālām sabiedriskām normām, Interneta vidē, kur nav īpašnieka, kura pieder visiem un nevienam, vienlaicīgi eksistē gandrīz absolūta anarhija.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties