Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:305441
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma “Maiznīca X” pircēji ir patēriņa tirgus Latvijas teritorijā. Uzņēmums realizē savu produkciju mazumtirdzniecības uzņēmumos, jo produkcija ir jārealizē diezgan īsā laika periodā. Maize ir tas produkts, ko patērē gandrīz visi iedzīvotāji, un tā ir ikdienas uzturā lietojams produkts.
Maizes realizācijas tirgū liela nozīme ir produkta cenai, kvalitātei, garšai un iepakojumam. Pirkšanas pamatā ir maksātspēja un reklāma. Tieši tāpēc uzņēmumam ir nepārtraukti jāattīstās, jāuzlabo maizes kvalitāte. Maizes ražošanā jāizmanto kvalitatīvas izejvielas, piedevu bagātināšanas daudzveidība, jāseko līdzi jaunāko uztura bagātināšanas metožu attīstībai. Arī iepakojumam ir liela, galvenokārt, vizuāla nozīme, tāpēc aktuāls šobrīd ir videi draudzīgs iepakojums, neizmantojot polietilēna maisiņus. Maize ir ikdienā lietojama prece, tāpēc uzņēmumam ir jānostiprina savas preču zīmes stabilitāte.
Patēriņa tirgū mērķa tirgus uzņēmuma produkcijai ir visu sociālo līmeņu pārstāvji. Maizi nelieto daļa no cilvēkiem ar veselības problēmām, tā ir neliela daļa no visiem Latvijas iedzīvotājiem. Latvijā saražoto maizi labprāt nogaršo tūristi. Izvēles kritēriji ir produkcijas kvalitāte un cena. Patērētājiem ir pozitīva attieksme pret Latvijas produkciju. Maizes tirgū notiek veikla adaptācija ar jauninājumiem.
Piegādātāji
Piegādātāji ir firmas un atsevišķas personas, kas nodrošina uzņēmumu un tā konkurentus ar ražošanas resursiem, kas nepieciešami konkrētu preču ražošanai vai pakalpojumu sniegšanai.
Izejvielas maizes ražošanai uzņēmums iegādājas no vairākām firmām: miltus no A/S „Dobeles dzirnavnieks”; raugu iegādājas no SIA „Raugs un citas preces”; sēklas un garšvielas no SIA „ Gemoss”.
Uzņēmumam ar iepriekšminētajiem izejvielu piegādātājiem ir noslēgts līgums gada garumā. Pēc gada maiznīcas vadības personāls tiekas ar piegādātājiem, apsver iespējas uzlabot esošo sadarbību. Tikšanās laikā notiek savstarpēja informācijas apmaiņa, kas veicina kopēju mērķu sasniegšanu un sadarbības attīstību. Noslēgtais līgums garantē kvalitatīvu izejvielu piegādi paredzētajos termiņos un daudzumā.

Starpnieki
Starpnieki ir uzņēmumi un atsevišķas personas, kas palīdz citam uzņēmumam preču virzīšanā, patēriņā un sadalē starp klientiem. Starpnieki palīdz uzņēmumam sameklēt klientus, kuri iegādājas šīs firmas preces. Arvien lielāks skaits preču tiek realizēts, plaši izmantojot mazumtirdzniecības tīklu, jo uzņēmumam nav transporta līdzekļu, kas būtu paredzēti produkcijas pārvadājumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties