Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:305370
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SIA „Veselība” Bauskas aptiekā klientu apkalpošana notiek, izmantojot divas datorizētas kases.
Farmaceitiskās prakses laikā, bez valsts valodas, bija nepieciešamība pielietot krievu valodas zināšanas. Tomēr, lai spētu nodrošināt kvalitatīvu farmaceitisko aprūpi, jāzina arī citas svešvalodas, kurās būtu iespējams lasīt zinātnisko literatūru, piemēram, angļu valoda.
SIA „Veselība” Bauskas aptieka sadarbojas ar dažādām Latvijas zāļu lieltirgotavām un medicīnisko preču firmām: A/S Recipe Plus; SIA Tamro; SIA Magnum Medical; SIA Oriola – Rīga; SIA G. Miežis ārsts; A/S Jungent; SIA Eugesta un partneri; SIA Karsten Latvia; SIA Medap; 5; SIA Natur Products; LTD Farma Balt.
Bauskas aptieka ir noslēgusi līgumus ar vairākiem apdrošinātājiem: Rīgas Slimokase; Balva; Balta; BTA; Ergo un Parex. Tas dod iespēju klientiem iegādāties medikamentus un medicīniskās ierīces ar atlaidēm.
Farmaceitiskās prakses laikā novēroju, ja aptiekā pieprasīto zāļu nav, farmaceits piedāvā doties uz kādu citu aptieku. Ja arī šajā aptiekā zāļu nav, tiek piedāvāta iespēja zāles pasūtīt. Atsevišķos gadījumos SIA „Veselība” Bauskas aptiekas farmaceiti telefoniski sazinās ar kādu no tuvumā esošajām aptiekām (piem., SIA „Mūsas aptieka”) un interesējas vai tur ir nepieciešamās zāles.
Sadarbība ar ārstiem tiek organizēta telefoniski vai izmantojot farmaceitu personīgos kontaktus.
Veicot farmaceitisko praksi novēroju, ka visbiežāk uzdotie jautājumi ir:
Cik šīs zāles maksā?
Kā tās ir jālieto?
Vai nevar nopirkt vienu plāksnīti?
Kuras no zālēm man būtu labākas un piemērotākas?
Varbūt ir kādas lētākās zāles?
SIA „Veselība” Bauskas aptiekā ir pieejams interneta pieslēgums, kuru izmantojot var atrast dažādu informāciju par medikamentiem (piem., www.farmacija-mic.lv).
Prakses laikā novēroju, ka aptiekas vadītāja regulāri informē darbiniekus par jaunumiem likumdošanā, kas saistīti ar farmāciju, kā arī par izmaiņām apdrošinātāju darbībā un jaunajiem medikamentiem Latvijas zāļu tirgū. Piemēram, aptiekas vadītāja sniedza informāciju par Ēģiptiešu kolocinta ziedi. Aptiekas darbiniekiem ir pieejams zinātniski praktisks un informatīvs farmācijas žurnāls „Materia Medica”, kā arī žurnāls ārstiem un farmaceitiem „Doctus”.
Viens no informācijas ieguves avotiem ir kolēģu savstarpējās konsultācijas. Farmaceitiskās prakses laikā novēroju, ka atsevišķi kolēģi ir ļoti kompetenti homeopātisko medikamentu klāstā.
Lai nodrošinātu kvalitatīvu farmaceitisko aprūpi ir nepieciešama patstāvīga pašizglītošanās – to var veikt gan lasot dažādas publikācijas par atsevišķiem medikamentiem zinātniskajos žurnālos, gan arī farmaceita kvalifikācijas celšanas kursos.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties