Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:305276
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Resursa apraksts    4
  Produkcija    6
  Iespējamie tehnoloģiskie risinājumi resursa kā izejvielas izmantošanai    7
  Teritorijas izvēle resursa ieguvei    8
  Ekonomiskais pamatojums    9
  Secinājumi    10
  Avoti    11
Darba fragmentsAizvērt

Iespējamie tehnoloģiskie risinājumi resursa kā izejvielas izmantošanai
Domājams, ka nekādas sistēmas, to komponentes un jaunākie inžinierizgudrojumi nebūs vajadzīgi, lai izmantotu asinzāli kā izejvielu. Principā lielākie ieguldījumi nav nepieciešami, jo firmas pamatlīdzekļos jau ietilpst apstrādājamā zeme, ēkas un tehnika.
Sistēma asinszāles iegūšanai sākumā varētu būt diezgan komplicēta, jo būs nepieciešana rūpīga augu atlase līdz stādīšanas mirklim. Rudenī , pirms augļu nogatavošnās, svarīgi iznīdēt pārējos kaimiņaugus, tiks nopļauta prognozētā teritorija, cenšoties atstāt neskartas asinszāles, kas ir saaugušas dabīgā ceļā. Kad asinszāle ir noziedējusi, svarīgi ievākt pogaļu, kas kalpotu kā sēkla tālākajām sezonām. Viss tiks darīts paša rokām. Tā kā pieejamas diezgan plašas telpas, kas tiek regulāri apsildītas, tad ir iespēja , ka ziemas mēnešos tiks diedzēta jaunie stādi. Atgriežoties pie zemes apstrādāšanas, varu teikt, ka tiks uzarta zeme, safrēzēta. Tas pats tiks darīts arī pavasarī, lai novērstu citu augu invāziju.
Pavasara sezonā tiks sastādīti saaudzētie stādi kā arī tiks iesētas vēl neizdīgušās sēklas. Pieņemu, ka šāda sistēma būs jāpiekopj vismaz 3 sezonas. Respektīvi, sākumā tiks iegūtas sēklas, kam paralēli varētu arī iegūt pašu augu (lakstu) , to kaltēt un realizēt tirdziņos kopā ar citiem ārstnieciskajiem augiem. Tā kā būs diezgan ilgs neaktīvais periods, tad tas varētu būt laiks, kad tiks dibināti kontakti ar interesējošiem uzņēmumiem, būs iespēja doties uz izglītojošām nodarbēm un pat iespējams izvērst kādu ES projektu kā jaunam mājražotājam.
Lai iegūtu augstvērtīgas drogas, tās ir jākaltē atbilstošos apstākļos, sausā un siltā vietā, kur produkciju neietekmē tiešie saules stari. Gatavā produkcija tiks pakota maisos un ievietota nesen remontētā siena šķūnī, lai būtu iespējams uzglabāt nerealizēto produkciju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties