Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:303953
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Antikriminoloģija. Ir jāizvērtē šīs nostādnes loģiskums, nepieciešamība un perspektīvas.
Antikriminoloģijas būtība ir interesanta tajā ziņā, ka tā noliedz kriminoloģiju kā zinātni. Līdz ar to tā noliedz nepieciešamību izzināt, izpētīt noziedzību, tās cēloņus, struktūru, varbūtējās prognozes par noziedzības attīstību. Taču valstiskā līmenī antikriminoloģijas galvenais arguments – kriminoloģijas pastāvēšana nav samazinājusi, kur nu vēl novērsusi, noziedzību, nav guvis popularitāti. Tam ir bijuši pamatoti iemesli.
Pilnīgas antntikriminoloģijas teorijas atzīšana nav iespējama, jo kurš uzņemtos apgalvot, ka nav nepieciešams, piemēram, izziņas iestāžu darbiniekiem noskaidrot kādu no noziedznieka deviācijas cēloņiem. Sekošana antikriminoloģijas idejām sagrautu gan nozieguma atklāšanu konkrētajā gadījumā, gan noziedzības apkarošanu valsts mērogā. Un kā, pēc antikriminoloģijas nostādnēm, būtu risināms jautājums par noziegumu upuru aizsardzību, kas ietilpst kriminoloģijas apakšnozares viktimoloģijas kompetencē? Šie piemēri rāda, ka antikriminoloģijas teorijas atbalstīšana kopumā loģisku apsvērumu dēļ ir neiespējama. Cits jautājums ir par antikriminoloģijas pārstāvju ieteikumiem, iebildumiem kādās specifiskās nozarēs, kur tie varētu būt konstruktīvāki un nestu vairāk labuma. Taču pats antikriminoloģijas būtības noliedzošais raksturs izslēdz šādu iespēju.
Vēl viens iemesls antikriminoloģijas apšaubīšanai ir ciešā kriminoloģijas saistība ar dažādām citām zinātņu nozarēm - ētiku, antropoloģiju, bioloģiju, etoloģiju (rakstura pētīšana), psiholoģiju, psihiatriju, socioloģiju, statistiku u.c.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties