Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:303499
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.07.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Pirmā saruna ar pacientu.
Pirmā saruna ar pacienti notiek 2007. gada 28.martā, plkst. 9:30. Pacients ir pie pilnas apziņas. Pacientes vispārējais stāvoklis un pašsajūta sarunas laikā ir apmierinoši. Paciente ir atvērta un labprāt kontaktējas, labprāt kontaktējas, sniedz izsmeļošu informāciju par sevi un savu saslimšanu..
Paciente stacionārā nokļuvis akūti, nogādāta ar ātro palīdzību no mājām 27. martā 21:57, vispirms tika ieviteota intensīvās terapijas nodaļā, bet 28. martā plkst. 0:30 tika pārvesta uz ķirurģijas nodaļu plkst. 18:15.
Pašreizējās sūdzības – vidēji stipras sāpes vēdera augšdaļā, labajā paribē, kas saistītas ar kalkulozā holecistīta paasinājumu un žultsakmeņu slimību. Parasti sāpes palīdz kupēt 2 tabl. Nošpas. Paciente sūdzas arī par vieglām galvassāpēm un reiboni, kas saistīti ar paaugstināto arteriālo asinsspiedienu. Arteriālā asinsspiediena normalizēšanai mājas apstākļos ikdienā lieto 1 tabl. Enap. Vēl paciente izjūt nelielu nogurumu, sakarā ar vakardienas žultsakmeņu slimības lēkmes radīto satraukumu, miega traucējumiem, slikto dūšu un vemšanu.
Apetīte un ēstgriba ierastajos apstākļos ir laba – uzņem sabalansētu, vitamīniem un uzturvielām bagātu ēdienu, Pašreiz sliktu dūšu un vemšanu nekonstatē. Strauju pieņemšanos vai krišanos svarā nenovēro. Vēdera izejas traucējumu nav. Vēders iziet regulāri – 1x dienā, parasti no rītiem. Sakarā ar šodien paredzēto operāciju pacientei ir nozīmēta 0 diēta.
Urinācija ir nesāpīga. Urīna krāsas pataloģisku izmaiņu nav. Reizēm novērojama niktūrija.
Miegs – guļ labi, nav grūtības aizmigt vai piecelties. Pieceļas labi atpūtusies un izgulējusies. Tomēr reizēm novēro grūtības aizmigt, kā rezultātā lieto Klonazepāmu ¼ tabletes uz nakti.
Ir nelielas izmaiņas kustību aparātā, jo regulāri sāp labās kājas pēda, tāpēc lieto speciālo ortopēdisko pēdiņu apavos. Neskatoties uz to, paciente spēj pati sevi aprūpēt un palīgierīces pie pārvietošanās nav nepieciešamas.
Pašreizējās slimības anamnēze.

Slimības sākums pakāpenisks. Žiltsakmeņu slimība sākusi attīstīite jau 23 gadu vecumā (1976. g.), kad – pacientei bija pirmā slimības izraisītā sāpju lēkme, diskinēzija. Tad paciente pirmo reizi griezusies pie ārsta un viņai tika konstatēta žultspūšļa diskinēzija.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties