Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:303364
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Noveles notikumi norisinās gan noslēgtā ārējā telpā – Jura mājās, slimīcā, gan atvērtā ārējā teplā – laukos. Plaši tiek atklāta Jura Bunduļa dvēseles un personības telpa, tiek izcelts viņa garīgais seklums, tukšums un neizglītotība.
Stāstītājs – noveles autors. Tiek aprakstītas veca vīra Jura Bunduļa vecumdienas un nāve. Darbības norisinās dažādās vietās laukos. Pats Juris ir no Drikāju pagasta, dakteris docents Krūmiņš bija apmeties Livjēra miestā verstis 20 no Bunduļiem. Juris Bundulis palika akls, pavadīja grūtu ziemu „(...) un tikai no lāstekām sajuta, ka tuvojas pavasaris.” Vasarā Bundulis tomēr aizbrauca pie ārsta Livjēra miestā, kas slavenas ar „(...) Livjēra tirgotavām, kurās, kā to zina visi, varēja pirkt to pašu, ko Rīgā.” Pēc ārsta norīkojuma Jurim bija nepieciešama maza operācija un bija jāpaliek nedēļu slimnīcā. Operācija tika veikta pakāpeniski, sākotnēji operēta viena acs. „(...) Otru aturbsim vēlāk (...)”. Liktenīgajā naktī skopuma un pagātnes rēgu baiļu vadīts Bunduls bēga no slimnīcas uz mājām līdz galam neizārstēts. „(...) Nakts bija silta un debesis apmākušās (...)”, sāka līt lietus, ceļš bija slikts, redzošā acs asaroja un grauza „(...) un drīz viņš neredzēja vairs nekā”. Pēdējās cerībās viņš uzgāja uz pļavas „(...) un nejauši kājas slīdēja uz kaut kā glumi lēzena”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1114308
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties