Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:302534
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  DARBA KOPLĪGUMS UN TĀ PUSES    4
4.  PUŠU TIESĪBAS UN PIENĀKUMI    12
  NOBEIGUMS    15
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Darba fragmentsAizvērt

Gandrīz katrs cilvēks dzīves laikā ir stājies darba tiesiskajās attiecībās, noslēdzot darba līgumu, bet ne vienmēr darbinieki zina savas tiesības un iespējas, kā uzlabot darba un sociālo aizsardzību, piemēram, noslēdzot koplīgumu, piedaloties tā noslēgšanā kā arodbiedrību pārstāvim vai darbinieku pilnvarotajam pārstāvim, vai arī izsakot savus priekšlikumus koplīguma projektam. Koplīguma noslēgšana ir iespēja nokārtot darba attiecības darba devēju un darbinieku starpā, ierobežot vienas vai otras puses prettiesisku rīcību un uzlikt par pienākumu ievērot darba koplīguma noteikumus.
Darba koplīgums Latvijā ir pazīstams jau no 20.gadsimta sākuma, tikai tā tiesiskais regulējums, subjekti, kā arī to tiesības un pienākumi laika gaitā ir mainījušies. Latvija ir ratificējusi arī vairākas Starptautiskās darba organizācijas konvencijas, kas attiecas uz koplīgumiem, tā subjektiem un slēgšanas kārtību, tādejādi vēl uzņemdamās papildus saistības, kas tai jāievēro, nosakot koplīguma tiesisko regulējumu.
Darba mērķis ir apskatīt darba koplīguma jēdzienu, būtību un noslēgšanas nosacījumus, kā arī tā puses, to savstarpējās attiecības, pienākumus un tiesības, salīdzināt mūsdienu normatīvos aktus ar 1927. gada un 1940. gada noteikumiem, kuri paredzēja koplīguma un tā subjektu tiesisko regulējumu.
Darba uzdevumi mērķa sasniegšanai ir sekojoši:
1) iepazīties ar informāciju un literatūru par darba koplīguma jēdzienu un tā subjektiem, ietverot arī Eiropas valstu praksi;
2) iepazīties ar šobrīd spēkā esošajiem, kā arī pagātnes tiesību aktiem, kas attiecās uz darba koplīgumu jēdzienu un tā subjektiem.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1150549
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties