Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:301462
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējā laikā tehnoloģijas attīstas ļoti ātri un arī tiek strādāts pie dažāda veida uzlabojumiem saistībā ar enerģiju, ko var iegūt no vēja. Pavisam nesen ir radīta skanoloza magnētiskās levitācijas (Maglev) vēja turbīna, kas ir tik efektīva, ka viena iekārta spēj aizstāt aptuveni 500 parastos vēja ģeneratorus. Šaij turbīnai ir vēl kāds liels pluss, tā aizņem tikai 100 akru (0,4047km2). Tās iespējamā cena varētu būt ap 54 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 29862000 miljoni latu).
Šī turbīna atšķiras no parastajām vēja turbīnām netikai ar to, ka tās spārni rotē ap vertikālu asi, bet arī ar to, ka šī rotējošā daļa levitē gaisā, pateicoties jaudīgiem magnētiem. Šīs tehnoloģijas uzturēšanas izmaksas ir ļoti zemas, bet mūža ilgums ir lielāks nekā jebkuram no šobrīd sastopamajiem vēja ģeneratoriem - izgudrotāji apgalvo, ka Maglev vēja turbīna būšot lietojama 500 gadus.
Maglev turbīnas spēj saražot enerģiju pat tad, ja vēja ātrums ir vien 1,5 m/s (praktiski bezvējš), kā arī spēj darboties pat tad, ja vēja ātrums pārsniedz 40 m/s (orkāns). Patreiz lielākie sastopamie vēja ģeneratori katrs spēj ģenerēt vien 5 megavatus elektroenerģijas, kamēr viena Maglev turbīna spētu saražot līdz pat gigavatam enerģijas, ar ko pietiktu, lai ar elektrību apgādātu aptuveni 750 000 māju.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1319082
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties