Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:300664
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.07.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas ārējās tirdzniecības politikas mērķis ir sekmēt jaunu ārējo tirgu apgūšanu, kā arī tirgus daļas palielināšanu jau esošajos tirgos. Latvija īsteno salīdzinoši liberālu tirdzniecības politiku. Vispasaules globalizācijas un ekonomiskās konverģences apstākļos Latvijas tirdzniecības politika tiek balstīta uz starpvalstu divpusējām un daudzpusējām līgumattiecībām un tiek ņemta vērā ES tirdzniecības politika. Šos līgumus raksturo tirdzniecības režīms, kāds tiek piemērots konkrēta līguma ietvaros.
Līdz ar iestāšanos ES, Latvijai saistoša ir arī tās kopējā ārējās tirdzniecības politika. Vienlaikus valstī var izmantot šīs politikas kopējos ieguvumus starptautiskajā arēnā, kā arī pieejamību trešo valstu tirgiem, ko nodrošina ES noslēgtie brīvās tirdzniecības līgumi.
Kopš iestāšanās Eiropas Savienībā Latvijas ārējā tirdzniecībā vērojamas kā pozitīvas, tā arī negatīvas iezīmes. Pozitīvais rezultāts: lata piesaiste eiro - valūtas kursa stabilitāte; jauni tirgi; atvērts ES tirgus, un līdz ar to ātrāka un vieglāka robežu šķērsošana, kas attiecas kā uz preču tirdzniecību, tā tūrismu, un aktivizē uzņēmēju darbību; lielāka Latvijas atpazīstamība; iespēja izmantot ES fondu līdzekļus; ārvalstu investīciju piesaiste; likumdošanas sakārtošana, arī iespēja ietekmēt ES procesus. Starp negatīvajiem faktoriem var minēt: resursu sadārdzināšanās; dažādu izmaksu (piemēram, darba un vides aizsardzības) pieaugums; pastiprināta darbaspēka aizplūšana; patstāvības zaudēšana dažādu lēmumu pieņemšanā; konkurences saasināšanās starp vietējiem ražotājiem - īpaši, mazajiem uzņēmumiem - un lielajām ārvalstu firmām.8

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1324440
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties