Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:298734
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.06.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Andrejs varētu precēties ar Zīlīšu Ievu, bet tad Andrejam jāiet uz Zīlīšiem par iegātni – saimnieku tajās mājās, jo Ieva bija vienīgā meita. Bet Andrejs kā vecākais dēls gribēja palikt savās mājās. Tāpēc kavējās ar precībām. Andrejs - tēls psiholoģiski sarežģīts, jo viņa uzdevums bija sacelties pret savu tēvu, pret veco kārtību.
Dievlodziņos: vecais Dievlodziņs- ģimenes galva, saimniece - Dievlodziņu Ilze, dēls Andrejs, viņa māsa Mare, Andreja mazākais brālītis Kārlēns, kurš ir ļoti apķērīgs un pirmais nojauš Andreja jūtas pret Alīni, kalpones - Zelma, Alekša Mīle, kalps Tenis.

Vilkačos: Alīne Salna, kalps Mārtiņš, kas Vilkačos nodzīvojis jau 25 gadus, kalps Kaspars, Anna – Kaspara sieva (viņiem piedzist bērns); zāļu lasītāja un tēju vārītāja, vecā sieva Dace, kas populāra visā apkaimē un ir vienīgā no visas Vilkaču saimes, kurai nav slikta slava un kura tiek cienīta; Alīnes pieņemtā vientuļā māte Grieta ar zīdaini.

Pagastā: vecais Bērtulis, zintnieks, kas prot pēc dabas parādībām noteikt, kas notiks;

Zīlīšu Ieva ar māti (kļūst par briesmīgu tenkotāju, kad uzzin, ka Alīne gaida bērnu), Pīļu Trīna, pagastvecis Vārdavnieks ar pusjukušu dēlu, kuru grib izprecināt Alīnei, jo pirmais uzzin par viņas lielo bagātību (kad Alīne dēlu atraida, paliek ļoti ļauns pret viņu).

Kāpēc tavuprāt romānam ir tāds nosaukums?
Grāmatu nosauca par „Vilkaču mantiniece”, jo stāsts bija Alīnu, kura mantoja saimniecību ar nosaukumu „Vilkači”, par viņas piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem šajā saimniecība. Stāsta galvenā varone bija „Vilkaču mantiniece”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1332907
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties