Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:298564
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Sabiedriskās nekārtības    4
1.1.  Pārvaldīšana    4
2.  Terora akti    6
2.1.  Pārvaldīšana    7
3.  Bruņoti konflikti    10
3.1.  Pārvaldīšana    11
  Nobeigums    13
  Izmantotās literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

1. Sabiedriskās nekārtības
„Masu nekārtības – valsts varas noteiktās sabiedriskās kārtības pārkāpšana un tās nodrošināšanas pasākumu neievērošana, ko izdara stihiski sapulcējies ļaužu bars (pūlis) un kas saistīta ar vardarbību pret cilvēkiem, grautiņiem, postījumiem, dedzināšanu, citādu mantas iznīcināšanu vai bojāšanu vai pretošanos, t. sk. bruņotu, varas pārstāvjiem. Par masu nekārtību organizēšanu vai aktīvu piedalīšanos tajās draud kriminālatbildība. [U.K]”1
Pēc Krimināllikuma 225. panta par masu nekārtībām, t.i., sevišķi smags noziedzīgs nodarījums, kas ir vērsts pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību , kuras apdraudējuma rezultātā var tikt nodarīts kaitējums arī personai, mantiskajām interesēm un citām ar likumu aizsargātām interesēm. Lai varētu uzskatīt par masu nekārtībām, tad ir jābūt vismaz vienai no šādām darbībām – grautiņiem, postījumiem, dedzināšana, mantas iznīcināšana, vardarbība pret personu (piekaušana, dažāda smaguma miesas bojājumu nodarīšana) vai pretošanās varas pārstāvjiem.
Grautiņi – fizisku vai juridisku personu mītiņu izdemolēšana vai izlaupīšana. Postījumi izpaužas valstij, pašvaldībām, fiziskām un juridiskām personām piederošās mantas, kultūras un mākslas pieminekļu un citu objektu bojāšanā, kad veikto darbību rezultātā būtiski pasliktinās vai samazinās to lietošanas vai patēriņa kvalitāte, kuras atjaunošanai nepieciešami materiāli izdevumi un cilvēku darbs.

1.1. Pārvaldīšana
Lai pārvaldītu sabiedriskās nekārtības vispirms ir jāveic preventīvie pasākumi – pasākumi, kurus veic lai novērstu katastrofas iespēju. Kā piemēru varētu minēt, ka Policija 16.martā bargi vērsīsies pret jebkuru nekārtību iniciatīvu. Policija leģionāru piemiņas dienā, 16.martā, «stingri un ar visu bardzību vērsīsies pret tiem, kuri mēģinās sarīkot sabiedriskās nekārtības» tā paziņoja Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš 2008. gada 14. martā. IeM notika pēdējā lielā sanāksme, lai apspriestu policijas darba plānu 16.martā un, pēc Segliņa teiktā, visi iespējamie notikumu attīstības varianti ir pārrunāti. Viņš izteica gandarījumu par Rīgas domes un tiesas atbildību šajā politiskajā jautājumā, aizliedzot atsevišķām organizācijām rīkot pasākumus šajā dienā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties