Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:297616
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Romāna sižets
Romāns veltīts d’Artanjana un viņa draugu piedzīvojumiem laika periodā starp 1625 un 1628 gadu.
D’Artanjans jauns, nabadzīgs Gaskoņu dzimtas jauneklis pameta mājas un devās uz Parīzi cerībā tikt uzņemts musketieru rindās. Pa ceļam, Mengā viņš iesaistījās divcīņā ar grāfu Rofšoru, kardināla Rišeljē padoto, šajā divcīņā viņš nozaga d’Artanjana rekomendācijas vēstuli. Tādēļ karaļa musketieru kapteinis De Trevila kungs neiekļāva d’Artanjanu musketieru rindās, iekams viņš netiks pārbaudīts vairākās kaujās vai nokalpojis kādā citā, mazāk priviliģētā pulkā.
Nejauši, tajā pašā dienā d’Artanjans aizvainoja uzreiz trīs pieredzējušus musketierus- Atosu, Portosu un Aramisu –un saņēma no visiem trim izsaukumu uz dueli. Taču dueli pārtrauca kardināla gvardisti kuri gribēja arestēt četrinieku par duelēšanās aizlieguma pārkāpšanu. D’Artanjans un trīs musketieri pieveica pārāko pretinieku. Tajā paša dienā kardināls Rišeljē pasūdzējās karalim par musketieru izdarībām. Kurš savukārt izteica De Trevilam rājienu kaut arī dziļi sirdī lepojās ar to, ka viņam kalpo tādi cilvēki.
D’Artanjans nolīga kalpu vārdā Planšē un apmetās pie beķera Bonasjē un viņa sievas Konstances, kurā pēc laika iemīlējās. Bonasjē kundze kalpoja galmā par karalienes Austrijas Annas veļas pārzinātāju. Karalienei bija slepens romāns ar angļu ministru Bekingemas hercogu, kuram viņa uzdāvināja savus briljanta karuļus. Kardināls nolēma kompromitēt karalieni: viņš pierunāja karali sarīkot balli, kurā Annai nāktos uzvilkt šos karuļus un tādējādi atklāt to iztrūkumu. Lai glābtu karalienes godu d’Artanjans un trīs musketieri devās uz Londonu. Pa ceļam kardināla lamatas trīs musketierus izsita no ierindas, bet d`Artanjans nokļuva pie Bekingema un saņēma no viņā šos karuļus. Tādējādi karaliene parādījās ballē ar karuļiem un kardināls nokaunējās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1116734
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties