Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Komunikatīvas kontaktoloģijas un starpkultūru saziņas struktūras izpratne

     

    Konspekts3 Psiholoģija

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:294919
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Apziņa ietvet pašreizējās domas un jūtas – cilvēka apzināto apjautu, ko saziņā izsaka ar konkrētas valodas vārdu palīdzību rakstveidā vai mutiski.
Priekšapziņa ietver tās domas un jūtas, kuras cilvēks neapjauš, taču spēj viegli ieviest apziņā. Piemēram, brīdī, kad tiek lasīta grāmata, viņam droši vien trūkst skaidras apjautas par savu mēli, taču tikko tai pievērš uzmanību, tā sāk to skaidri apjaust. Tāpat ir ar balss skanējumu runas laikā. Pievēršot uzmanibu, cilvēks ir spējīgs mainīt tās augstumu, skaļumu, spēku, kā arī rezonantisko skanējumu.
Neapziņa ietver nepieņemamus, no apzinātās daļas izstumtus impulsus un konfliktus, ko cilvēks neapjauš. Piemēram, cilvēkā var perināties pašam nepieņemamas dusmas vai naids pret tuvu draugu, taču viņš šīs jūtas neapzinās.
Par verbālās saziņas pamatelementu tiek uzskatīts vārds, kas realizējas rakstiski vai runā. Savukārt neverbālā saziņa tiek dafinēta kā noteiktas cilvēka reakcijas, emocijas un sajūtas, kas izpaužas balss skanējumā un „ķermeņa valodā”, un netiek atklātas vārdiski rakstiski vai mutiski, jo saskarsmē cilvēks piedalās ar visu savu dzudzveidīgo iekšējo pasauli.
Apgalvojumu par balss zīmju grupas patstāvību apstiprina arī A.Merabiana pētījums, kur jau tiek minēti trīs patstāvīgi saziņas izpausmju līmeņi. Pie tam mūsdiennu psihologi un sociologi ir pierādījuši, ka būtiska atšķirība pastāv starp balss un ķermeņa emocionālo izpausmju rašanos. Ja balss izteiksmes faktori ir gan iedzimti, gan dzīves laikā iegūti, tad ķermeniskās izteiksmes faktori veidojas un tiek apgūti tikai dzīves laikā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1326897
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties