Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:294782
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Informācijas avoti    1
  Ievads    2
  Cilvēka genoms    3
  Plektazīna atklāšana    4
  Cilmes šūnas    5
  Mākslīgās spermas šūnas    6
  Nobeigums    7
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums.
Redzot, cik daudz ievērojami un mūsu pasaules uztveri mainoši atklājumi veikti vien pēdējos pāris gados, varam vien minēt, kas mūs vēl sagaida. Protams, ka galvenokārt šie atklājumi nāk mums par labu, paildzina mūsu mūžu, uzlabo izskatu vai citas fiziskās īpašības, palīdz izārstēt dažādas briesmīgas slimības un visādi citādi atvieglo mūsu ikdienu, tomēr tai pat laikā cilvēkam vajadzētu apzināties, kur ir tā smalkā robežā, aiz kuras mums vairs nevajadzētu iejaukties dabas procesos un ļaut visam ritēt savu gaitu. Jā, no vienas puses varam apgalvot, ka ja mums ir iespēja izskaust vēzi, bet mēs to nedaram, tad tā ir bezatbildība un nehumāna rīcība, tomēr tai pat laikā, varbūt daba šo slimību ir radījusi ar mērķi ‘’atsijāt’’ vājākos cilvēces indivīdus tādējādi sekmējot mūsu sugas evolūciju. Jā, tas varbūt neizklausās ļoti humāni, tomēr visiem vienmēr ir bijis zināms, ka visur dzīvē, jo īpaši dabā un dabiskajā atlasē uzvar un izdzīvo stiprākais. Tāpēc, iespējams, visi šie zinātniskie atklājumi un zāles, kas mums palīdz šobrīd, ilgtermiņā var novest līdz iznīcībai visu mūsu sugu vai pat pašu planētu. Jau tagad mēs cīnamies ar pārapdzīvotību un vides piesārņojumu. Vai mēs saskartos ar šādām problēmām, ja mēs nezinātu, kā apkarot kaut vai visparastāko plaušu karsoni? Nē, vai arī šīs problēmas katrā ziņā nebūtu tik globālas un visaptverošas, jo pašu cilvēku, kas tās izraisa būtu daudz, daudz mazāk tieši dabiskās atlases rezultātā.
Te nu mēs nonākam pie tās robežas, kurai vienā pusē ir tīri humāni un cilvēciski apsvērumi palīdzēt mūsu brāļiem, māsām, tēviem, mātēm u.c. izdzīvot, taču otrā pusē uz spēles likta visas mūsu sugas ilgtermiņa izdzīvošana. Kuru mēs izvēlēsimies?

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1313714
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties