Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:293961
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  BRENDINGA JĒDZIENS    4
1.1.  BRENDA VĒSTURE    5
1.2.  BRENDA VEIDOŠANAS STRATĒĢIJAS    6
1.3.  BRENDA PAMATFUNKCIJAS    7
1.4.  BRENDA DZĪVES CIKLS    8
2.  BRENDA VEIDOŠANA    10
2.1.  KOPĒJAIS BRENDINGS    10
2.2.  NETRADICIONĀLĀS MĀRKETINGA KOMUNIKĀCIJAS BRENDA VEIDOŠANĀ    12
2.3.  REBRENDINGS    14
3.  BRENDA VEIDOŠANAS TENDENCES PASAULĒ UN LATVIJĀ    15
3.1.  JAUNĀKĀS BRENDINGA TENDENCES PASAULĒ    15
3.2.  BRENDINGS LATVIJĀ    16
4.  KĻŪDAS BRENDINGĀ    19
5.  BRENDA PAPLAŠINĀŠANA    20
5.1.  IEBILDUMI PRET BRENDA PAPLAŠINĀŠANU    20
5.2.  NEVĒLAMIE UN VĒLAMIE BRENDA PAPLAŠINĀŠANAS IEMESLI    21
5.3.  BUDŽETA KĻŪDAS    22
  SECINĀJUMI    24
  PRIEKŠLIKUMI    25
  LITERATŪRAS SARAKSTS    26
Darba fragmentsAizvērt

Sākotnēji brends šķiet vienkāršs jēdziens. Ikviens var nekavējoties nosaukt kādu pasaulē vai vietējā tirgū pazīstamu brendu, taču tikai retais spēj noformulēt brenda definīciju. Daži runā par vārdu, ar kuru kāds noteikts produkts ir pazīstams, citi- par pievienoto vērtību, tēlu, cerībām, vērtībām, vēl citi nosauc produkta atšķirības zīmi. Taisnība ir katram viedoklim- brends vienlaikus ietver visus iepriekšminētos raksturojumus. Nav brenda bez produkta, zīmes vai tēla. Brends - tā ir zīme uz konkrētā produkta vai pakalpojuma un vienlaikus tas reprezentē arī vispārējo vērtību, ko veido solījumi sniegt tiešu un reizē arī fiziski netveramu apmierinājumu. Autore darbā apskatīs dažādu Latvijas brendinga speciālistu un uzņēmēju viedokli par to, kas ir brends un kādi ir tā veidošanas kritēriji.
Šodien reti kurš uzņēmējs noliedz brendinga jeb markas veidošanas nozīmīgumu uzņēmējdarbības attīstībā. Lai iegūtu plašu atpazīstamību visā pasaulē, nepieciešams liels darbs un lielas investīcijas, taču brends var būt sekmīgs arī lokālā mērogā, ar pareizajām metodēm un nelielām investīcijām iekarojot vietējo tirgu un vēlāk pacietīgi un konsekventi virzoties jau uz Eiropas un pasaules tirgiem, kā to uzskatāmi pierāda tādi Latvijas brendi kā Spilvas tomātu mērces , Rīgas Melnais balzams, biezpiena sieriņš Kārums, Stendera ziepes, cepumi Selga u.c.
Latvija noteikti var lepoties arī ar biznesu tradicionālā izpratnē nesaistītiem brendiem, bet kuri noteikti ir ieguvuši globālu raksturu, piemēram, grupa Prāta Vētra, Latvijas Nacionālā Opera, un tagad noteikti arī Latvijas futbola izlase.
Darba mērķis ir analizēt brenda veidošanas procesu un tā nozīmi uzņēmējdarbības attīstībā.
Darbā tuvāk tiks apskatītas brenda veidošanas stratēģijas, brenda dzīves cikls, netradicionālās brenda veidošanas metodes kā arī brendinga tendences Latvijā un pasaulē.
Darba beigās autore izdara secinājumus un sniedz priekšlikumus par brenda veidošanas nozīmi uzņēmējdarbības attīstībā.
No patērētāja viedokļa brends ir solījums- šis produkts vienmēr būs tāds, kādu to sagaida patērētājs. No pārdevēja viedokļa brends var būt tēls tirgū vai firmas nosaukums, kaut kas tāds , ko var izmantot, lai produktam būtu augstāka cena, lai vieglāk varētu iespiesties izplatīšanas kanālos.1
Metro Leo Burnett radošais direktors Ēriks Šulcs uzskata, ka, ja agrāk cilvēki bija jāpārliecina par brenda kvalitāti, tad tagad uzdevums ir radīt viņos ticību tam. Ar kvalitāti vairs nepietiek. “Brends veidojas kā personība, kas uzrunā un sarunājas ar cilvēkiem”- tā Ēriks Šulcs.2
To, ka pašreiz Latvijā vēl nevar runāt par attīstītiem brendiem, speciālisti skaidro ar drosmes un vīzijas trūkumu un, bieži vien, arī ar naudas seguma trūkumu. Brends ir ilgtermiņa attiecības ar sabiedrību, draudzības un attiecību veidošana. Kļūdās tie uzņēmēji, kuri uzskata, ka brendings ir tiešā pārdošana. Naudas resursus ieliek tirdzniecības veicināšanas akcijās, jo šobrīd ir aktuāli prasīt īstermiņa rezultātus.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties