Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:293164
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

C grupa – galvenā transportēšana apmaksāta. CFR – cena un frakts; CIF – cena, apdrošināšana un franko; CPT – transportēšana apmaksāta līdz; CIP – transportēšana un apdrošināšana apmaksāta līdz. C grupas termini nosaka, ka pārdevējam jāsedz zināmi izdevumi pat pēc parastā riska pāriešanas. Pārdevēja noteikumos ietilpst preču pārvadāšanas līguma slēgšana, atbrīvojot no riska, kas saistīts ar preču bojājumu vai zaudējumu, kā arī papildu izdevumiem, kas rodas pēc preču iekraušanas nosūtīšanai ar transporta līdzekļiem līdz norādītajai vietai. Pirmais kritiskais punkts norāda brīdi, kad pāriet risks pret preču zaudējumu vai bojājumu. Tas parasti notiek, nododot preces pārvadātājam, kurš realizē galveno transportēšanu. Otrais kritiskais punkts norāda, cik tālu pārdevējam jāsedz izdevumi, kas saistīti ar preču transportēšanu un apdrošināšanu. Pārdevējam jānoslēdz pārvadājuma līgums, taču, tā kā riska pāreja jau notikusi, pircējam būs jāsedz visi iespējamie papildu izdevumi sakarā ar preču transportēšanu. Nav ieteicams pirkt ar C grupas terminu noteikumiem, ja nav zināms pārvadātājs un transportēšanas veids .
D grupa – Pievešana. DAT – piegādāts terminālā; DAP – piegādāts vietā; DDP – piegādāts ar muitas apmaksu. D grupas termini nosaka, ka pārdevējam preces jāpiegādā noteiktā vietā galamērķī, kas visbiežāk atrodas pircēja, jeb importētāja valstī vai blakus šīs valsts robežai, kā arī pārdevējam jāsedz visi riski un zaudējumi, kas rodas sakarā ar preces piegādāšanu norādītajā vietā. Incoterms termini nesniedz detalizētu atbildi par izdevumu sadalīšanu saistībā ar preču iekraušanu, novietošanu noliktavās, izkraušanu utt .

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1334377
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties