Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:292648
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  SATURA RĀDĪTĀJS    2
  Ievads    3
1.  Naudas plūsmas jēdziens un būtība    5
2.  Naudas plūsmas uzskaite    9
2.1.  Naudas plūsmas pārskata nozīme un būtība    9
2.2.  Naudas plūsmas pārskata sagatavošanas kārtība    12
3.  Naudas plūsmas pārvaldīšanas saimnieciskā prakse    17
3.1.  Naudas plūsmas plānošana    17
3.2.  Naudas plūsmas analīze    20
3.3.  SIA „SIM” naudas plūsmas pārskata analīze    25
  Secinājumi    30
  Avotu un literatūras saraksts    32
  PIELIKUMI    34
Darba fragmentsAizvērt

Katras komercsabiedrības neatņemama sastāvdaļa ir finanses. Bez tām nespēj eksistēt praktiski neviens saimniecisks subjekts. Finanšu jeb naudas līdzekļi veido katra uzņēmuma ekonomisko pamatu un ieņem izšķirošo lomu uzņēmuma darbības nodrošināšanā, jo ļauj sagādāt uzņēmuma saimnieciskajai darbībai nepieciešamos resursus, tādus kā materiāli un izejvielas, tehniskais nodrošinājums, darbaspēks u.tt. Turklāt ar uzņēmuma rīcībā esošo naudas līdzekļu daudzumu tiek mērīta tā maksātspēja un darbības efektivitāte.
Saprotams, ka uzņēmuma naudas līdzekļi atrodas pastāvīgā apritē, pie tam katrs uzņēmums cenšas šo apriti maksimāli paātrināt, lai īsākā laika periodā gūtu vairāk ieņēmumu. Naudas līdzekļu apriti parasti dēvē par uzņēmuma naudas plūsmu, kas izpaužas kā naudas līdzekļu ieplūšana un to aizplūšana no uzņēmuma. Naudas plūsmu iedala pamatdarbības, ieguldīšanas darbības un finansēšanas darbības naudas plūsmā. Šāds sadalījums ļauj ērtāk un efektīvāk analizēt uzņēmuma ieņēmumus un izmaksas.
Ņemot vērā naudas līdzekļu nozīmīgumu, tie pastāvīgi tiek uzraudzīti, kontrolēti un uzskaitīti uzņēmuma finanšu pārskatu kopumā, kura galvenās sastāvdaļas ir peļņas vai zaudējumu aprēķins, bilance un naudas plūsmas pārskats. Kas attiecas uz pēdējo no minētajām finanšu pārskata sastāvdaļām, tad jāatzīmē, ka tā nedaudz atšķiras no pārējām divām ar naudas līdzekļu uzskaites principiem. Atšķirībā no peļņas vai zaudējumu aprēķina un bilances, naudas plūsmas pārskatā tiek atspoguļota tikai faktiski saņemtā un izdotā nauda. Tas dod iespēju saskatīt reālo situāciju attiecībā uz naudas līdzekļu ieņēmumiem un izmaksām, kā arī naudas līdzekļu atlikumu uzņēmuma kasē vai kontos bankā, kas ir salīdzinoši labi, jo citos finanšu pārskatos parādās naudas summas, kuras iespējams vēl nav saņemtas, taču jau ir pieskaitītas pie ieņēmumiem, kas liek domāt, ka uzņēmums nopelnījis vairāk nekā tas ir īstenībā.
Komercsabiedrības naudas plūsmas pārvaldē nav maznozīmīga arī naudas plūsmas plānošana un analīze. Naudas plūsmas plānošanas būtība ir naudas plūsmas plāna sastādīšanā, kurā tiek atspoguļotas naudas ieņēmumu un izmaksu prognozes nākamajiem periodiem, kas parasti nepārsniedz vienu gadu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties