Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290906
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ministru kabineta iekārtas vēsture Latvijā (1920.g. -1940.g.)    4
  Ministru kabinets un tā darbība    4
  Ministru kabineta locekļu pienākumi un tiesības    6
  Novērtējums    8
  Izmantotās literatūras saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

Es izvēlējos šo tematu, jo vēlējos noskaidrot, kas ietilpst Ministru kabineta sastāvā, kādi mērķi un uzdevumi ir jāveic Ministru prezidentam un citiem Ministru kabineta locekļiem. Kā zināms, Latvijā Ministru kabineta locekļi mainās ļoti bieži. Kā iemeslu varētu minēt gan lielo Saeimā pārstāvēto partiju skaitu, gan to, ka šis darbs pagaidām ir ļoti grūts un sarežģīts, nav sakārtots ļoti daudz valstiski nozīmīgu jautājumu. Kā vienu no sāpīgākajiem jautājumiem Latvijā šobrīd varētu minēt izglītības jautājumu un reti kurš vēlas darboties šajā sfērā. Stabilos apstākļos valdības sastāvam būtu jāmainās tikai pēc kārtējām Saeimas vēlēšanām, bet Latvijā Ministru kabinetu mūžs parasti ir daudz īsāks par šiem četriem gadiem. Tas rada lielu nestabilitāti valstī. Piemēram, pēc iepriekšējās - Viļa Krištopana - valdības demisio-nēšanas, visi viņu iesāktie, bet nepadarītie darbi un kļūdas bija jālabo nākošajai valdībai. Un tā tas notiek pēc katras valdības maiņas. Latvijas Republikas vēsturē ir bijuši vairāki ministru prezidenti - spilgtas personības, kuras pašā neatkarīgas valsts veidošanās sākumā uzņēmās grūto, bet ļoti atbildīgo darbu. Un tieši šādu pašu darbu ir jāveic pašreizējam Ministru kabinetam. Ministru kabinets ir tas, kurš vada valsti un, kura pārziņā atrodas ekonomika un finanses, ārlietas un iekšlietas.

Novērtējums.

Ministru kabinets nodarbojas ar dažāda profila darbiem un uzskatu, ka katram ministram ir jābūt kompetentam savā nozarē un ja tā nebūs, tad nebūs arī iespējams sakārtot nevienu no ministrijām. Vēl Ministru kabinetā ir izveidotas katrā no ministrijām simtiem komiteju un komisiju un man ir šaubas, vai visas tās nodarbojas ar valstiski vajadzīgām lietām. Vai katras ministrijas vadītājs maz var pateikt ar ko īsti nodarbojas katra komisija un komiteja? Jauki jau būtu domāt ka zina, bet kā tad ir īstenībā, mēs varam tikai paši iedomāties, bet, vai mēs saprotam, ka katra šī veidojuma uzturēšanai tiek izlietoti mūsu nodokļu maksājumi. Protams varam cerēt, ka ar laiku viss manīsies, jo nāks jaunā paaudze, kas parādīs kā jāstrādā, bet, vai tad pasaules prakse nav pierādījusi, ka jāmācās no citu kļūdām un zināt vēsturisko valsts izveidi un struktūru vēl nevienam nav traucējis. Varam jau teikt, ka pašreiz no viena Andra Šķēles ir atkarīga visa mūsu valsts sistēmas turpmākā darbība, bet jāatceras, ka viņš arī ir tikai cilvēks uz kura pleciem nevar uzvelt visa Ministru kabinetu locekļu darbības kļūdas vai nelaimes.


Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1179907
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties