Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290712
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.08.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Latvija pasaulē. Latvija: 64 589 km², kvadrātkilometri, Pasaul: 510065284 km², un valstī saskaņā ar 2006. gada datiem ir 2 294 200 iedzīvotāji, pasaulē ~ 6,5 milijardi. Pasaule IKP ir 61027505 miljoni ASV dolāru, bet Latvijas 31,841 miljonus ASV dolāru. Uz pasaules fonā, Latvija ir kā glāze ūdens okeānā, un nepazust ir salīdzinoši grūti. Un tomēr kāda tad bija, ir un būs Latvijas vieta mūsdienu globāli sarežģītajā pasaulē?Jau vēsturiski Latvija un latvieši gadsmitiem ilgi cīnījusies par savu neatkarību un autonomiju. Jau 13.gadsimtā neapmierināts ar ortodoksālās reliģijas izplatību Baltijā, sajūtot konkurenci Romas pāvests visādi atbalstīja un steidzināja Baltijas tautu kristīšanu un pievēršanu katoļticībai , tādējādi latvieši un igauņi (izņemot lietuviešus) tika pakļauti Romas katoļu baznīcas politikai un ideoloģijai, kā arī Hanzas savienības interesēm. Un Latvija jau zaudēja savu pastāvību un iespēju brīvi veidot savus uzskatus par reliģiju un kultūru.
Pat par Latvijas galvaspilsētas Rīgas dibinātāju vēsturiski nosaukts vācu tautības cilvēks-Vācu izcelsmes Livonijas Alberts 1201.gadā nodibināja Rīgu. Vēsturnieku vidū pastāv arī viedoklis, ka bīskapam Rīgas dibināšana drīzāk ir pierakstīta, nekā tas būtu noticis patiesībā. Patiesībā Rīga jau eksistēju agrāk, ka tirdzniecības faktorija un bīskaps Alberts to ir atklājis, nevis nodibinājis. Rīga 1285.gadā kļuva par Hanzas savienības locekli. 13. gadsimta laikā vācu krustneši pakāpeniski iekaroja Latvijas teritoriju, uzspiežot kristietību un sākot iekasēt nodokļus un valdīt pār zemi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130805
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties