Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290641
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Sociāli psiholoģiskās īpatnības pusaudžu vecumposmā    4
2.  Pusaudzis ģimenē un to savstarpējo attiecību kvalitāte    8
3.  Pusaudzis skolas vidē    9
3.1.  Pusaudzis saskarsmē ar skolotājiem    11
3.2.  Pusaudžu savstarpējās attiecības un grupu izveide    13
4.  Pusaudžu vecuma pamatproblēmas    15
4.1.  Pusaudžu grūtniecība kā sociāla problēma    18
4.2.  Pusaudžu atkarības    20
  Secinājumi    23
  Literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Meklējot referātam nepieciešamo informāciju, nonācu pie secinājuma, ka lielākā daļa avotu saturs ir nemainīgs, respektīvi vienāds. Veicot īsu pārskatu par šo tēmu „Pusaudzis un sabiedrība”, secinājumi būtu šādi:
Pusaudžu periods veido pāreju no bērnības uz jauniešu periodu.
Svarīgs pusaudžu psihiskās attīstības perioda jaunveidojums ir pašapliecinašanās, kas saistīts ar nozīmīgo identificēšanās procesu. Pusaudži aktīvi meklē savu ES un savu sociālo lomu, viņi uzdod jautājumus, kas es esmu un kāpēc es esmu, par ko kļūt nākotnē, kur mācīties tālāk, kādu profesiju izvēlēties? Būtiska pusaudžu psihiskā īpatnības īpatnība ir arī emancipācijas tieksmes, kad pusaudzi nevēlas tikt uztverts kā bērns.
Ja pusaudzim ir ciešs un labs kontakts ar vecākiem, grūto pusaudžu periodu pārdzīvo viegli. Svarīga ir uzmanības, mīlestības un sapratnes savstarpēja mijsakarība.
Pusaudžu attiecības ar skolotājiem daudzos gadījumos ir saistītas ar mācību motivācijas veidošanos. Ja nav labu attiecību starp skolotāju un skolēnu, tad parasti izglītība nevainagojas ar pozitīviem rezultātiem, līdz ar to ietekmējot pusaudža psihosociālo attīstību.
Pusaudžus ļoti interesē, ko par viņiem domā citi. Šajā vecumā bērni intensīvāk meklē draugus, domubiedrus, pieaug labāko draugu kā uzticības personu loma. Taču pusaudži savās attiecībās ar vienaudžiem ir konformisti, t.i., saskarsmē parasti rīkojas saskaņā ar grupas viedokli, uzvedību un citām ārējām izpausmēm (izskatu, uzvedības stilu, runas veidu).
Pēc pētnieku novērojumiem ne mazāk kā 20% pusaudžu savā attīstības laikā saskaras ar vairāk vai mazāk izteiktiem identifikācijas traucējumiem, depresiju, ēšanas traucējumiem, sociālās uzvedības traucējumiem, šizofrēniju.
Pusaudži saskaras ar vairākām atkarības problēmām: smēķēšana, alkohols, narkotikas, datoratkarība (videospēles). Viens no izplatītākajiem veselības riska paradumiem ir kaitīgo vielu lietošana, kas būtiski ietekmē gan fizisko, gan psihosociālo veselību. Runājot par datoratkarību, ta vispirms izraisa izmaiņas emocionālajā sfērā, bet tikai vēlāk iestājas fiziskās izmaiņas, kuras pamanāmas jau dziļas slimības gadījumā.
Liela problēma ar ko saskaras meitenes (pusaudzes) ir grūtniecība, kam par iemeslu var būt stress un apkārtējās vides faktoru ietekme.
Kopumā var teikt, ka pusaudžu periods ir viens no sarežģītākajiem vecumiem cilvēka dzīves attīstības ciklā. Tas ir pretrunu, mīlestības, sava „Es” meklējumu, iekšējo nevaldāmo dziņu laiks, tāpēc ir svarīgi ir ievērot pusaudžu attīstības īpatnības, lai palīdzētu pārvarēt šī perioda krīzi, sekmējot konstruktīvu personības attīstību.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1230793
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties