Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290486
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manipulācija ir īpašs informācijas pasniegšanas veids, kura galvenā pazīme ir ziņotāja, rakstītāja vai runātāja (komunikatora) slēpta vēlme panākt noteiktu informācijas saņēmēja rīcību vai attieksmi, kas nāktu par labu runātājam, taču varētu izrādīties pretēja saņēmēja (recipienta) interesēm. Arī manis atrastais raksts ir cieši saistīts ar manipulāciju. Un tātad...
Līderisma akadēmija (LA) piedāvā ikvienam kļūt par līderi burtiski dažu dienu laikā, ar vienu nosacījumu – jums jāsamaksā diezgan liela naudas summa par šo „izdevīgo” iespēju.
Tā sauktā projekta mērķis ir celt cilvēka pašapziņu, kas arī būs pamats tam, lai šis cilvēks kļūtu par līderi. Visa pamatā, manuprāt, tiek izmantota manipulācija ar cilvēkiem un viņu prātiem, apziņas ietekmēšana un kontrole.
Raksts tika atrasts bezmaksas laikrakstā „Rītdiena” Nr.90 (166), 21.11.2006. Raksts tika publicēts 12.lpp, kur ar lieliem burtiem tika uzrakstīts „lai kļūtu par līderi, galvenais – nauda”. Arī lielie uzraksta burti piesaista cilvēka uzmanību un vēl tas, ka iespēja jebkuram kļūt par līderi. Taču šis raksts nav domāts ar mērķi iesaistīts cilvēkus LA, bet gan pasargāt no tās, jo kāds cilvēks, LA beidzējs Edvīns izstāsta patiesību par šo akadēmiju un programmu – kā kļūt par līderi. Laikrakstā mazliet zemāk, kā papildus uzskates līdzeklis, tiek norādīta tabuliņa, kāds ir šī projekta darbības mehānisms. Tur pateikts, ka cilvēki „uzķeras” uz LA āķa – viņi grib kļūt par līderi, uzskatot, ka tādā veidā iespējams atrisināt visas viņu dzīves problēmas. Nākamais solis, kas seko, lai kļūtu par līderi ir iestāšanās šinī Līderisma akadēmijā. Taču tas nav tik vienkārši, kā no pirmā acu uzmetiena šķiet – lai to izdarītu, šiem cilvēkiem, lai pabeigtu pilnu apmācības kursu ir jāiesaista vismaz 1 jauns dalībnieks. Atkal runa ir par iesaistīšanu, vairs nevis sevis iesaistīšana, bet sava tuvākā iesaistīšana. Un tā aizvien vairāk un vairāk cilvēku tiek iesaistīti šinī projektā, tikai, kā šie cilvēki iesaista citus var tik minēt – vai nu pierunājot, vai slavinot šo LA, cik tā ir laba, vai arī pašiem ticot, sola citiem, ka tiešām dažu dienu laikā ir iespēja kļūt par līderi un tādā veidā atrisināt visas savas dzīves likstas. Varbūt viņi sāk domāt „ja jau viņam (manam draugam) ir, kāpēc, lai man nebūtu”. Jo cilvēkiem pārsvarā vajag to, kas citiem ir, šinī gadījumā arī, ja jau mans draugs var kļūt par līderi, kādēļ gan es nevaru. Tā cilvēki tiek iesaistīti šinī LA projektā „lai kļūtu par līderi, galvenais – nauda”.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties