Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290328
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Informācijas sabiedrība kā pozitīvs un negatīvs fenomens    4
1.1.  Optimistiskās informācijas sabiedrības teorijas    5
1.2.  Pesimistiskās informācijas sabiedrības teorijas    7
2.  Optimistisko un pesimistisko informācijas sabiedrības teoriju izvērtējums    11
  Nobeigums    14
  Literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Informācijas sabiedrības laikmetā, izmantojot modernās informācijas un komunikāciju tehnoloģijas kā galvenos instrumentus, tiecas sekmēt pieeju plaša apjoma informācijai, kā arī nodrošināt zināšanu radīšanas procesu visiem cilvēkiem pasaulē. No tā izriet, ka informācijas sabiedrībā galvenās vērtības ir informācija un zināšanas, kā arī cilvēku spēja un prasme tās pielietot. Balstoties uz pieņēmumu, ka informācijas sabiedrība ietekmē visus cilvēku dzīves aspektus, ir būtiski zināt informācijas sabiedrības būtību un tās nozīmīgākos elementus, lai būtu iespējams izmantot visas tās sniegtās priekšrocības.
Informācijas sabiedrība, līdzīgi kā citi fenomeni un lietu kārtības pasaulē, ietver gan pozitīvās, gan negatīvās tendences. To apliecina arī dažādi uzskati par informācijas sabiedrības lomu un tās ietekmes dabu uz cilvēku dzīvi, proti, pozitīvās jeb apliecinošās un negatīvās jeb noliedzošās informācijas sabiedrības teorijas. Viena no tām tiecas slavēt un skatīt informācijas sabiedrību kā vēlamu, akcentējot tās pozitīvās puses, savukārt otra tiecas paust šaubas un brīdināt par riskiem un nevēlamām ietekmēt, ko var radīt informācijas sabiedrības laikmets. Manuprāt, ir kļūdīgi vērtēt informācijas sabiedrību kā labu un vēlamu vai kā sliktu un nevēlamu fenomenu, jo tā nav viennozīmīga. Tā vietā, ir nepieciešams apzināties cik vien iespējams visas tās sniegtās priekšrocības un trūkumus, lai būtu iespējams attīstīt stratēģijas, kuras izmantojot būtu iespējams mazināt tās negatīvās tendences un pilnvērtīgi baudīt tās sniegtās priekšrocības.
Manuprāt, par informācijas sabiedrības laikmeta strauju tuvošanos (bet varbūt mēs jau dzīvojam informācijas sabiedrībā?) liecina tas, ka cilvēku dzīvē arvien lielāka loma ir informācijai un pieeja tai, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģijām, līdz ar to, uzskatu, ka informācijas sabiedrība ir neizbēgama. Bez plašas un no dažādiem avotiem iegūtas informācijas cilvēks nevar objektīvi spriest par lietām un notikumiem pasaulē, kā arī nevar pieņemt saprātīgus un gudrus lēmumus. Informācijas sabiedrība, tāpat kā citas lietas pasaulē, ietver galējību, proti, gan informācijas trūkums, gan informācijas pārpilnība ir slikta, radot negatīvas ietekmes uz visiem cilvēku dzīves aspektiem. Līdz ar to ir nepieciešams rast līdzsvaru, mērenību, kur, izmantojot uz izziņu balstītas stratēģijas, cilvēki var pilnvērtīgi izmantot informācijas sabiedrības laikmeta sniegtās priekšrocības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327108
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties