Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:289987
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC)    5
1.1.  PTAC izveidošana    5
1.2.  PTAC funkcijas    5
1.3.  PTAC Sadarbība ar ārvalstu institūcijām    7
2.  Patērētāju tiesības    8
2.1.  Līguma noteikumiem neatbilstoša prece vai pakalpojums    8
2.2.  Prasījuma pieteikums un tā iesniegšana    9
2.3.  Nepienācīgas kvalitātes pārtikas preces    12
2.4.  Preces apmaiņa    12
3.  Patērētāju tiesību ievērošana uzņēmumā SIA “BALVA”    14
3.1.  Uzņēmuma SIA “Balva” darbības patērētāju informēšanā    14
3.2.  Prasījuma pieteikums un tā pieņemšana uzņēmumā SIA “Balva”    17
  Secinājumi    21
  Darbā lietoti termini    23
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Latvija kopš savas neatkarības atgūšanas ir spērusi lielu soli valsts attīstībā un, laikam ejot, tā cenšas līdzināties Eiropai. Vislielākā nozīme valsts labklājības nodrošināšanā ir uzņēmumiem, kas sniedz mums produktus vai pakalpojumus, lai mēs varētu apmierināt savas vajadzības. Lai pircējs būtu apmierināts, viņam ir nepieciešama kvalitāte, bet bieži vien tas tā nav, lai gan mūsu konkurences apstākļos uzņēmumi cenšas piedāvāt kvalitatīvas preces un pakalpojumus. Šajā brīdī rodas jautājums, kas aizsargās pircēju un kādas ir viņa tiesības, saņemot nekvalitatīvu preci vai pakalpojumu un cik lielā mērā uzņēmumam ir jāuzņemas atbildība par to. Ir ļoti daudz cilvēku, kas vēl arvien nezin savas tiesības, taču ar katru gadu viņu skaits samazinās.Tieši šādam nolūkam, vadoties pēc Eiropas prakses, tika izveidots Patērētāju tiesību aizsardzības centrs Latvijā.
Kursa darba mērķis ir noskaidrot kādas ir patērētāju tiesības Latvijā, kas nodarbojas ar to aizsardzību un cik daudz tas attiecas uz uzņēmumu. Pēc Patērētāju tiesību aizsardzības likuma patērētāja tiesības var tikt pārkāptas pēc vairākiem punktiem, taču kursa darbā visvairāk tiks skarts tas tiesību aizsardzības jautājums, kas saistīts ar nepietiekamas kvalitātes preces iegādi, kā arī izskaidrots, ko šādos gadījumos var darīt patērētājs. Šāds norobežojums tika izvēlēts, jo sūdzību skaits par nepietiekamas kvalitātes preci vai pakalpojumu ir vislielākais (pielikums Nr 3) un, lai cik dīvaini tas neliktos, visvairāk sūdzību ir par apavu kvalitāti, tāpēc kursa darba pēdējā daļā tiek sniegts neliels ieskats arī šajā jautājumā. Rakstot pēdējo daļu ir izmantota konkrētas firmas, kas nodarbojas ar apavu tirdzniecību Latvijā, sniegtā informācija, kas ir firmas statistikas dati par pēdējiem diviem gadiem, kā arī darbinieku pieredze strādājot šajā uzņēmumā. Konkrētāk tiks pievērsta uzmanība tam kāda ir firmas nostāja pret klientu, vai tā piedalās savu klientu informēšanā par patērētāju tiesību aizsardzību, kā notiek sūdzības pieņemšana un sniegta atbilde, kā arī cik daudz ir pieteikto sūdzību un kā to skaits ir mainījies pēdējo divu gadu laikā. Kursa darba teorētiskās daļas uzrakstīšanai izmantots Patērētāju tiesību aizsardzības likums un ar to saistītie Ministru Kabineta noteikumi.
Kursa darba nobeigumā var iepazīties ar secinājumiem par patērētāju tiesību aizsardzību Latvijā, kas izdarīti pēc kursa darba uzrakstīšanas. Pielikumā var aplūkot statistikas datus no Patērētāju tiesību aizsardzības centra mājas lapas (www.ptac.lv), kā arī SIA “Balva” izstradātos apavu lietošanas noteikumus, prasījuma pieteikuma veidlapas un apavu marķēšanai izmantojamās uzlīmes.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1174086
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties