Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:289565
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bieži dzirdēts, ka vīna gatavošanai raugi nav vajadzīgi, jo rūgstot tāpat. Arī tad, kad speciāli sulai nekas nav pievienots, darbojas raugi – tie, kuri vienmēr ir lielā daudzveidībā sastopami uz ogām un augļiem, gan arī vienkārši «karājas» apkārtējā gaisā. Šie savvaļas raugi, ja paveicas, spēj noraudzēt labu vīnu, tomēr visbiežāk gan nepaveicas.
Vīna raugiem ir dažādas šķirnes – katra ir ar savām īpatnībām un prasībām pēc barības vielām, siltumu, sulas tīrības pakāpes u.t.t. Saldajiem vīniem labāki vieni raugi, sausajiem – citi. Ar precīzu rauga izvēli iespējams pazemināt skābuma līmeni sulai, panākt, lai visi sarkanie pigmenti no ogu mizām nokļūst vīnā, iepriekš plānot vajadzīgo aromātu veidošanos, piemēram, izcelt ķiršu vai aveņu smaržu, vai gluži otrādi – padarīt to līdzīgāku vīnogām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148218
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties