Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:288085
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nosacīto miera periodu Latvijas Pagaidu valdība izmantoja savas armijas izveidei. Tā 1919.gada 10.jūlijā latviešu karaspēka vienības apvienoja Latvijas armijā.
Vasaras vidū Kurzemē ieradās Pāvils Bermonds-Avalovs, kurš sāka formēt armiju, sakot, ka ir jācīnās pret lieliniekiem un jāatjauno monarhija. Ar fon der Golca palīdzību šajā armijā iestājās veselas vācu karaspēka daļas, piemēram, dzelzsdivīzija. Pats Bermonds apgalvoja, ka viņam esot 52 000 vīru. 1. oktobrī Jelgavā viņš sasauca slepenu sapulci, kurā pieņēma lēmumu gāzt Latvijas Pagaidu valdību. 3.oktobrī Bermonds pieprasīja izlaist karaspēku cauri Latvijas armijas pozīcijām, lai it kā dotos uz Petrogradu. Patiesībā īstais bermontiešu mērķis bija sakaut Latviešu armiju. 8. oktobrī sākās bermontiešu uzbrukums Rīgai. Pievakarē Latvijas armijas vienības bija jau atspiestas līdz Rīgas robežai, bet ar sīvu pretestību aizkavēja pretinieka ielaušanos Pārdaugavā. Fronte nostiprinājās gar Daugavas krastu. Tūkstošiem vīru un jauniešu brīvprātīgi pieteicās armijā. Tika izsludināta arī mobilizācijas. Latvijas armija gatavoja prettriecienu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties