Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:286675
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
I.  PĀVILOSTAS VĒSTURISKĀ IZVEIDOŠANĀS    5
2.  PILSĒTAS ĢEOGRĀFISKĀS ATRAŠANĀS VIETAS PRIEKŠROCĪBAS    8
3.  TŪRISMA RESURSI PĀVILOSTĀ    9
3.1.  DABAS RESURSI    12
3.2.  KULTŪRVĒSTURES OBJEKTI    17
3.3.  CILVĒKU VEIDOTIE TŪRISMA OBJEKTI    18
4.  PIEDĀVĀJUMS TŪRISMA MARŠRUTOS    21
4.1.  MARŠRUTS SKOLAS GRUPĀM    21
4.2.  VIESU NAMI UN ĒDNĪCAS    23
  SECINĀJUMI    27
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    28
  ANNOTATION    29
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Šobrīd pasaulē par vienu no perspektīvākajām ekonomikas nozarēm atzīst tūrismu. No tautsaimniecības izaugsmes viedokļa tūrismam ir raksturīgs ievērojams attīstības efekts, tā rada jaunas darba vietas kā pašā nozarē, tā arī saistītajās nozarēs, ir nodokļu maksātāja valsts un pašvaldību budžetā, investīciju un uzkrājuma avots, sniedz attīstības un izlīdzināšanās iespējas reģionos.
Pasaules tūrisma organizācija prognozē būtisku tūrisma pieaugumu Baltijas jūras reģionā – pilsētu apskates programmas, kultūras un konferenču tūrismu, burāšanu u. c. Arī Latvijai ar tās nepārblīvēto dzīves telpu, mēreno klimatu, bagāto dabas un kultūras mantojumu, maz pārveidoto dabu, kvalificētiem speciālistiem paveras plašas iespējas kļūt par pievilcīgu tūrisma galamērķi.
Baltijas jūras krastā, Sakas upes grīva –37 km no Aizputes ,54 km no Liepājas un 64 km no Ventspils, 240 km no Rīgas, 7 stundu braucienā ar kuģīti līdz Gotlandei atrodas maza, klusa un sāļo vēju appūsta vieta Pāvilosta. Pilsētiņa, kurā dzīvo stipri un sīksti, veci un jauni zvejnieki un viņu sievas ar bērniem. Pilsētiņā, pateicoties civilizācijas maz skartajai dabai, arvien plašāk attīstās tūrisma ostas serviss. Pilsētiņa, kuru par savu paradīzi uzskata Latvijas spicākie vējdēļu sporta cienītāji, katru gadu augustā rīko sacensības Pāvilostas piekrastē. Pilsētiņa, kurai raksturīga zema apbūve un tas, ka gandrīz visām ielām viens ceļš uz jūru. Pilsētiņa, kurā reģistrēts vislielākais saulaino dienu skaits. Jūra, osta, vējš, lielais Jūrakmens, neskarta daba un jūras skarbais gaiss ir tas, kas piesaista šai brīnišķīgajai vietai tūristus.
1995. gadā Pāvilostas pilsētas dome pieņēma lēmumu par pilsētas attīstības plānu izstrādāšanu 1996. – 2005. gadam, kurā ietverts tūrisms un atpūta. Pāvilostas ģeogrāfiski izdevīgais izvietojums, apkārtnes dabas resursi un kultūrvēsturiskais mantojums ir pamats pilsētai būt par nozīmīgu tūrisma un atpūtas centru pašā Kurzemes vidū, jo tā izceļas ar skaistu apkārtni, nepiesārņotu vidi un tiešām ir jauks dabas nostūris.
Mana darba mērķis ir iepazīstināt un popularizēt Pāvilostas pilsētas apskates objektus, lai tūrisma maršrutos par galamērķi izvēlētos manu kaimiņpilsētu.
Hipotēze - Pāvilostas pilsēta ir bagāta ar tūrisma resursiem.
Darba uzdevumi ir:
1. Studēt literatūru par Pāvilostas vēsturi, dabu un saimniecību
2. Izpētīt Pāvilostas tūrisma resursus
3. Apzināt Pāvilostas piedāvātās iespējas tūristu atpūtai
4. Popularizēt apskates objektus, iepazīstināt ar tiem sev apkārtējos.
Droši varu teikt, ka šī vieta vēl daudziem ir sveša, jo 50 gadus pilsētas teritorija un apkārtne bija liegta apskatei tūristiem un pārējiem interesentiem.
Pāvilostā bieži iebrauc tūristi no ārzemēm, Latvijas pilsētām un citām apdzīvotām vietām, un viņi ir ļoti pārsteigti, ka tik mazā pilsētiņā ir tik daudz dabas objektu, retu augu, biotopu, kuri ir saglabājušies un kuriem nav analogu citur Eiropā.
Vēlos, lai arī citi uzzina, ka Pāvilostā ir daudz interesantu un ievērojamu objektu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties