Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:285961
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Informācija vēsturiskajā kontekstā saprotama kā ziņu komplekss, kurš nepieciešams lai komunikāciju sistēma veiksmīgi darbotos. Pēc franču sociologa A Mola domām eksistē dziļi faktori, kuri pārvērš informāciju jaunā kvalitatīvā stāvoklī.
Zināšanu struktūra ir daudz sarežģītāka nekā informācijas struktūra. Sociālā informācija tā ir aktuāla sabiedrībai un atrodas zināšanu struktūrā. Tā sevī iekļauj ziņas, kas objektīvi attiecas uz subjekta sociālo procesu, motīvu, jūtu, garastāvokļu, faktu realitāti dažādās sabiedrības grupās. Noteiktai informācijai ir noteikts adresāts. Masu informācija ir universāla pēc sava satura un tās adresāts ietver sevī sistēmu ar atvērtām robežām. Vai arī citādāk sakot, masu informācija ir sociālās informācijas veids, kuru pielieto liela masa cilvēku visos tās tapšanas un eksistēšanas etapos.
Mūsdienās lielāka aktualitāte ir sistēmas : cilvēks – informācija – komunikācija atvēršana. Tikai pielietojot visus šos trīs rīkus ir iespējama komunikācijas sakaru padziļināšana, formu paplašināšana un to tipu organizācija. Tieši informācija, pateicoties masu komunikācijai(129), kļūst par visiem pieejamu un izvada cilvēku globālās sabiedrības pasaulē.
Mūsdienu sabiedrībā izveidojies tāds tips, kuru pietiekami precīzi raksturo ar jēdzienu ‘’ informatīvā sabiedrība’’ Informācija – procesa varenais virzītājs. Tieši informācija atšifrē un atver pasauli, un atver cilvēku, raksturo dzīves gleznu, laika tēlu, tā domas, jūtas, garastāvokli.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1123826
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties