Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:282858
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Arhīvu nozares informācijas avoti    5
2.  Arhīvs kā institūcija    7
2.1.  Arhīvi pasaulē    8
2.2.  Arhīvi Latvijā    9
  Secinājumi    12
  Izmantojamie informācijas avoti    13
  Pielikums    15
Darba fragmentsAizvērt

Dokumentu preventīvās saglabāšanas departaments ir svarīga Latvijas Nacionālā arhīva struktūrvienība, jo tās galvenais uzdevums ir restaurēt senus un bojātus dokumentus. Bez šādas institūcijas arhīvos glabātie dokumenti nespētu saglabāt izturīgumu un nebūtu salasāmi.
Latvijas Nacionālā arhīva bibliotēka ir tikpat svarīga struktūrvienība, kā iepriekš minētās institūcijas, jo to var apmeklēt ikviens interesents. Šī bibliotēka arī ir galvenais arhīvu nozares informācijas avots Latvijā.

SECINĀJUMI
Arhīvu nozares informācijas avoti nav viegli atrodami, jo pārsvarā tie ir kopā ar bibliotēku nozares informācijas avotiem un netiek īpaši nodalīti. Grāmatās ietvertā informācija par elektroniskajiem informācijas avotiem ir novecojusi, jo liels skaits no aprakstītajām organizāciju mājaslapām vairs neeksistē.
Latvijā ir tikai viens periodisks izdevums, kurš sniedz ieskatu arhīvu nozarē- „Latvija arhīvi”, bet tā kā tas satur zinātniska rakstura informāciju, tad to nelasīs cilvēki, kuri nav saistīti ar arhīvu nozari. Latvijas Valsts vēstures arhīvs izdod arī grāmatas, bet tās vairāk attiecas uz vēstures jautājumiem. Tātad Latvijā nav drukāto informācijas avotu par arhīvzinātni, kuru varētu lasīt ikviens interesējošs cilvēks.
Latvijā ir grūti iegūstamas arī grāmatas, kurās ir ietverta informācija par arhīviem, tajās ir paustas vispārēja informācija par to, kas ir arhīvi, bet, piemēram, netiek nosaukti pasaules nozīmīgākie arhīvi. Tas vien liek apstiprināt ievadā pausto domu, ka sabiedrībai ir pārāk maz iespēju, lai uzzinātu kaut ko vairāk par arhīviem.
Latvijā būtu nepieciešams rīkot dažādas kampaņas, ar kuru palīdzību tiktu piesaistīta cilvēku uzmanība arhīviem. Piemērs varētu būt bibliotēku projekts „Trešais tēva dēls”, kurš ar visdažādākajiem veidiem ir pratis piesaistīt cilvēku uzmanību. Tika izvietotas reklāmas, rīkoti konkursi un pasniegtas nelielas dāvanas. Cilvēkiem varētu tikt piedāvātas ekskursijas, domāju, ka ikvienam patiktu apmeklēt Latvijas Kinofotofonodokumentu arhīvu, tādējādi rastos interese ne tikai par arhīvu darbību, bet arī par vēsturi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties