Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:282390
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzejas krājuma “Maijs debesos” autors ir Uldis Bērziņš. 2002. gadā, kad tika izdots šis krājums viņš ir kļuvis par vienu no pieciem konkursa “Preses nama Grāmata” laureātiem.
Uldis Bērziņš, dzimis 1944.gada 17.oktobrī, Rīgā, Latvijas armijas virsnieka ģimenē. Mācījies Rīgas 7. vidusskolā, divus gadus studējis Latvijas Valsts Universitātes Vēstures un filoloģijas fakultātē, 1971. gadā beidzis Ļeņingradas universitātes Austrumu fakultāti un studējis Maskavā, Čehoslovākijā, un Zviedrijā. 90. gados iesaistījies politiskajā darbā- bijis LSDSP priekšsēdis. Pirmā publikācija viņam ir bijusi 1963. gadā, žurnālā “Universitāte”. Viņš ir izcils valodu zinātājs, viens no pašiem profesionālākiem latviešu atdzejotājiem, viņš ir tulkojis no ģermāņu, slāvu, skandināvu, semītu, irāņu un citām valodām. Kaut rakstījis jau sen, pirmais krājums iznācis tikai1980. gadā. Pats Bērziņš pieder pie dumpīgās jaunās inteliģences, kas lauzās ārā no sava laika ideoloģiskās šaurības un iestājās par vārda brīvību. Viņa dzejā iezīmējas modernisma principi, netradicionāla dzīves uztvere un sarežģīta, asociācijām , un paradoksiem bagāta izteiksme. Viņa dzejoļiem nav ne sākuma, ne beigu vēsturiskajā izpratnē.
Es izvēlējos tieši šo grāmatu pavisam nejauši, es to nebiju meklējis. Vienkārši iegāju bibliotēkā un ieraudzīju uz maza galdiņa stāvam dažādus dzejas krājumus. Tie bija pavisam pieci vai seši, vispirms es salīdzināju to apjomus, taču tie šķita vienādi, tad es apskatīju to vākus un man uzreiz iekrita acīs tieši šī grāmata.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1111500
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties