Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Vīrieša tēla veidojuma īpatnības Daces Rukšānes romānā "Beatrises gultas stāsti"

     

    Referāts4 Literatūra

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:278759
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Visu romāna sižetu caurvij īstā, vienīgā un liktenīgā vīrieša meklējumi. Beatrises sapnis ir tikt pie stabila vīrieša, tomēr ceļā uz laimi, nākas saskarties ar visdažādākajiem vīriešu kārtas īpatņiem. Vairākas reizes apdedzinajusies, Beatrise cenšas izdarīt visdažādākos secinājumus par to, kā vēlas vai nevēlas dzīvot nākotnē un par to, ar kādiem vīriešiem saistīt vai nesaistīt savu dzīvi.
Dzejniece un tulkotāja Jo romānā aprakstītos vīriešus iedala divās grupās: pirmie – neraugoties pat uz pasakainiem ienākumiem, ir vientieši, dzīves un seksuālo iespēju pabērni; otrie – reti sastopami sapņotāji – labdari.1 Pieņemot šo iespējamo Beatrises vīriešu dalījumu divās grupās, var secināt, ka vīriešu tēli ir ļoti atšķirīgi, tomēr var atrast arī viņiem visiem ko kopīgu.
Par reti sastopamu labdari un sapņotāju var uzskatīt Henriju jeb īstajā vārdā Robertu Raitu. Romāna sižetā sākotnēji tie ir divi atšķirīgi vīrieši. Henrijs – noslēpumains svešinieks, kas rūpējas par nelaimes gadījumā cietušo sievieti – Beatrisi, apmaksā visus ar viņas ārstēšanos saistītos izdevumus, par ko pretī vēlas saņemt vien patiesu Beatrises stāstījumu par savu līdzšinējo dzīvi. Tādā veidā šis it kā svešinieks veic netiešas psihoterapeita funkcijas, palīdzot Beatrisei sakārtot savu dzīvi un pieredzi. Pašai Beatrisei neatbildēts paliek vien jautājums, kāpēc Henrijam interesē viņas dzīvesstāts? Roberts Raits – sapņu vīrietis, kurš tiek atrasts, pēc tam šķietami pazaudēts un atkal iegūts. Kaut kas šajā vīrietī liedza Beatrisei nolaisties līdz ikdienišķām rupjībām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1112613
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties