Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:277352
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Dž. M. Keinsa biogr    3
  Dž. M. Keinsa darbi    4
  Dž. M. Keinsa atziņas    8
  Individuāls Keinsa darba novērtējums    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Džons Meinards Keinss ( 1883. gada 5.jūlijs- 1946. gada 21. aprīlis). Dzimis Kembridžā, pazīstama ekonomista Džona Nevila Keins un rakstnieces Florensas Adas Keinsas (dzim. Brauna) ģimenē. Džona jaunākais brālis Džefrijs vēlāk kļuva par ārstu, bet jaunākā māsa Margareta apprecējās ar fiziologu, Nobela prēmijas laureātu Arčibaldu Hilu.
Pabeidzis prestižo Īstonas koledžu, 1902. gadā Keinss iestājās Kembridžas universitātē, kur iesākumā studēja matemātiku, bet vēlāk pievērsās ekonomikai. 1095. gadā ieguva bakalaura grādu, bet 1908. gadā- maģistra grādu. Šajā laikā Keinss iekļuva Blūmsberijas grupā- intelektuāļu pulciņā, kas savulaik radīja brīvu un radošu gaisotni daudzu ievērojamu 20. gs. pirmās puses britu kultūras dzīves personību (esejists L. Streičijs, ekonomists Dž. M. Keinss, mākslinieki D. Grants, R. Fraijs u.c.) attīstībai. Pēc Kembridžas universitātes pabeigšanas palika šeit strādāt, no 1908. gada- 1915.gadam docētājs un profesors no 1920. gada, kā arī iestājās dažādu valsts iestāžu konsultēšanā. Vienlaicīgi nodarbojies ar biznesu un ieņēmis dažādus sabiedriskus un administratīvus amatus.
1919. gadā publicēja darbu The Economic Consequences of the Peace (Miera ekonomiskās konsekvences), kurā proponēja, ka pārāk bargi miera noteikumi Vācijai novedīs pie jauna konflikta. 1921. gadā viņš publicēja darbu varbūtības teorijā - Treatise on Probability (Traktāts par varbūtību). Visbeidzot, 1936. gadā iznāca Keinsa visslavenākais sacerējums . No 1911. līdz 1945. gadam bijis žurnāla „Economic Journal” redaktors. 1913.g. iznāca Keinsa pirmā grāmata „Indijas naudas apgrozība un finanses”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties