Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:275757
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Runājot par vēlākiem laikiem, jāpiemin Napoleona iecere izveidot Eiropu kā milzīgu impēriju. Napoleons Konsulāta un impērijas laikā karoja ar lielākajām Eiropas valstīm. Galvenais kara mērķis bija iegūt Francijas virsvaru Eiropā. Rezultātā tika likvidēta Vācu Svētā Romas impērija (1806), samazināts Vācijas valstu skaits. 1809.gadā Napoleona impērija ietvēra gandrīz visu Eiropu, taču pēc Leipcigas Tautu kaujas 1813.gadā, franču armija atkāpās uz savas valsts teritoriju Un 1814.-1815.gadā Vīnē tika sasaukts kongress, lai izstrādātu miera noteikumus un pārdalītu ietekmes sfēras un robežas Eiropā pēc Napoleona kariem.
Kā vienu no Eiropas apvienošanas vadītājiem varētu arī uzskatīt Ādolfu Hitleru, taču Eiropa, kāda tā ir mūsdienās, ir pateicoties ASV valsts sekretāram Dž. Māršalam, kurš izstrādāja Eiropas atjaunošanas plānu, nostiprināja Eiropas vienotības ideju un sekmēja Eiropas Savienības veidošanos. Politiķi saprata, ka kopīga ekonomisko, tirdzniecības un sociālo jautājumu risināšana ļaus izvairīties no spriedzes un tikai kopīgi Eiropa varēs konkurēt pasaules tirgū ar ASV. 1951.gadā Francija, VFR, Itālija, Nīderlande, Beļģija un Luksemburga nodibināja Eiropas Ogļu un tērauda apvienību, un tas bija pirmais solis sadarbības veicināšanā. 1957.gadā, parakstot Romas līgumus, izveidojās Eiropas ekonomiskā asociācija. Romas līgumi lika pamatus kopīgai organizācijai – Eiropas Savienībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties