Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:271943
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Bija vajadzīgi divi pasaules kari, lai Eiropas iedzīvotāji sāktu aptvert to, ka sadarbība un kooperācija valstu starpā ir izdevīgāka un veicina integrāciju ātrāk, nekā nebeidzamie kari un konflikti. Viens no ātrākajiem iespējamiem Eiropas integrācijas scenārijiem bija federācijai līdzīgas organizācijas izveidošana.
Visnozīmīgākā loma Eiropas integrācijas radīšanā pienākas diviem vīriem – Robertam Šūmanim un Džonam Monē. Šie divi vīri ir tie, kuriem ir jāpateicas par Eiropas Ogļu un tērauda kopienas līguma izveidošanu, kas oficiāli notika 1950. gada 9. maijā. Šī bija diena, kad Francijas ārlietu ministrs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju, kura paredzēja Francijas – Vācijas kopēju ogļu un tērauda ražošanu un tirdzniecību, kuru pārvaldīs Augstākā Vara (Higt Authority). Bez tam, Šūmana plāns paredzēja, ka šajā apvienība jebkurā brīdī var iestāties jebkura Eiropas valsts, ja vien to vēlas. Šis Šūmana paziņojums iekļāva sevī stratēģiju par Vācijas ekonomikas atveseļošanu un Francijas nacionālo drošību, kas būtībā bija galvenais Ogļu un tērauda kopienas līguma pamatojums. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties