Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:270535
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Franču literāta Romēna Rolāna atziņai grūti nepiekrist, jo slavenā mākslas mecenātu dzimta -Mediči – ir viena no renesanses ikonām, kas savus ziedu laikus pieredzēja vienā laika posmā ar dižrenesanses uzplaukumu.
Mediči ģimene nāca no lauksaimniecības Mugello reģiona, uz ziemeļiem no Florences, pirmo reizi dokumentos minēta šī dzimta ir ap 1230.gadu .Vārda izcelsme ir apšaubāma, tomēr no latīņu „medici” – tulkojums daudzskaitlī medicīniski, kas nozīmē "medicīnas ārsts ".Mediči dzimta valdīja Florencē līdz pat 1737. gadam. Aptuveni 3 gadsimtus, ar kāpumiem un kritumiem, Florencē ir dominējusi baņķieru dinastija.
Vārds „renesanse“ nozīmē „atdzimšanu“. Itālijā tirgotāju un baznīcas aktivitāšu dēļ bija uzkrātas lielas materiālās vērtības, intelektuālais potenciāls bija augstāks, nekā citur Eiropā. Tas veicināja agrāk nepieredzētu garīgās dzīves uzplaukumu un radošo meklējumu daudzveidību. Averardo (Bicci) de Mediči dēls, Giovani di Bicci, lielāko bagātību ieguva ar Mediči bankas nodibināšanu, un kļuva par vienu no bagātākajām vīriešu pilsētā Florencē. Kozimo Mediči (15. gs.) atbalstīja gleznotājus, tēlniekus un arhitektus, un interesējās arī par izglītību un zinātni, nodibināja Platona skolu, kurā ierīkoja bagātīgu rokrakstu bibliotēku- Laurenciānu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116184
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties