Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:270235
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Sabiedriskā kārtība un sabiedriskā drošība    5
1.1.  Sabiedriskā kārtība    5
1.2.  Sabiedriskā drošība    6
2.  Sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanas masu pasākumos uzdevumi    8
3.  Kārtības policijas darbības masu nekārtību nepieļaušanā    11
3.1.  Ceļu policijas darbības masu nekārtību nepieļaušanā    11
3.2.  Policijas patruļdienesta darbības masu nekārtību nepieļaušanā    12
4.  Iecirkņa inspektora darbības, uzdevumi apkalpojot masu pasākumus    15
4.1.  Iecirkņa inspektora uzdevumi, pienākumi un tiesības apkalpojot masu pasākumus    16
5.  Iecirkņa inspektora veicamie preventīvie pasākumi masu pasākumos    18
6.  Speciālo līdzekļu pielietošana masu nekārtību gadījumā    20
7.  Atbildība , kas tieši saistīta ar masu nekārtībām    24
8.  Profesionālās ētikas un uzvedības kodeksa pildīšana masu pasākumu norises vietās    26
9.  Latvijas un ārvalstu pieredze saistībā ar masu nekārtībām    28
9.1.  Policijas arsenāls masu nekārtību likvidēšanai    28
9.2.  Demonstrantu taktika    29
  Nobeigums    31
  Izmantotā literatūra    33
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Kvalifikācijas darbā tika apskatīti dažādi jautājumi par Policijas iecirkņa inspektora darbību un rīcību masu pasākumu norises vietās.
Kvalifikācijas darbā tika noskaidrota jēdzienu sabiedriskā kārtība un sabiedriskā drošība jēdzienu būtība. Kā arī tika apskatīti uzdevumi, kas būtu jāievēro un jāveic, lai šī sabiedriskā kārtība un drošība tiktu ievērota masu pasākumu norises vietās un masu pasākums neizvērstos par masu nekārtībām un grautiņiem. Šie uzdevumi būtu jāzin iecirkņa inspektoram un protams arī citiem policijas darbiniekiem, ja tas tiks ievērots, tad lielāka varbūtība būs tā, ka iespējamās masu nekārtības nenotiks tieši pateicoties iecirkņa inspektoram.
Izstrādājot darbu arī tika secināts tas, ka iecirkņa inspektoram, masu pasākuma laikā, ir vajadzīga arī citu kārtības policijas dienestu palīdzība. Visnoderīgāko palīdzību manuprāt var sniegt ceļu policija un patruļdienests, kuri var pūli pavadīt, savā veidā ierobežot to, kā arī pārtraukt dažādas pretlikumīgas darbības un nekārtības.
Protams, pats svarīgākais tika apskatīts jautājums par iecirkņa inspektora darbību masu pasākumu norises vietās un tika secināts, ka iecirkņa inspektors ir viena no svarīgākajām personām kura darbojās, lai novērstu masu nekārtības masu pasākuma norises vietā vai pirms tā. Jo tieši iecirkņa inspektors, it sevišķi lauku rajonos, pazīst visas personas, no kurām var sagaidīt ko pretlikumīgu, vai no kurām ir gaidāmas kādas problēmas arī masu pasākumu laikā. Izstrādājot darbu secināju arī to, ka ļoti liela nozīme ir arī prevencijai, kas vērsta uz masu nekārtību nepieļaušanu un novēršanu, un to, ka neveicot preventīvo darbu var nākties saskarties ar diezgan lielām grūtībām, apkalpojot masu pasākumu.
Kā arī gadījumā ja ir sākušās masu nekārtības neizbēgama lieta ir speciālo līdzekļi pielietošana, kas ir jādara arī iecirkņa inspektoram. Tika apskatīti gadījumi, kad tos drīkst pielietot, tieši kādus speciālos līdzekļus.
Kā ikvienā situācijā, tad arī masu pasākumos iecirkņa inspektoram ir jāievēro profesionālās ētikas un uzvedības kodekss, jo policijas darbinieks nekādā situācijā nedrīkst apkaunot policijas prestižu vai radīt sliktu iespaidu par to.
Visinteresantāk bija apskatīt ārvalstu pieredzi saistībā ar masu nekārtībām un speciālajiem līdzekļiem, kas tiek pielietoti masu nekārtību gadījumā, šajā ziņā Latvijai, salīdzinot ar citām valstīm ir ļoti niecīgs ekipējums, kaut gan mēs visu laiku iegūstam ko jaunu un noderīgu, lai masu nekārtību gadījumā varētu rīkoties tā, kā būtu vislabāk.
Rakstot kvalifikācijas darbu nekādas lielas problēmas man neradās. Bija interesanti apskatīt, kas tieši pasākumu laikā ir jādara iecirkņa inspektoram un kā viņam jārīkojas. Es pieļauju to, ka šī problēma (masu nekārtības) tuvākajos gados var piemeklēt arī mūsu valsti, tādēļ policijas darbiniekiem ir jābūt sagatavotiem.
Uzskatu, ka kvalifikācijas darba mērķis ir sasniegts un ir gūti fakti par policijas iecirkņa inspektora darbībām masu pasākumu norises vietās un viņa nozīmi saistībā ar masu pasākumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties