Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:269367
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Pārapdrošināšana    4
2.  LR apdrošināšanas tirgus attīstība 2000. – 2008. g.    7
3.  Apdrošinātāju investīcijas    14
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Apdrošināšanas sektors ieņem arvien nozīmīgāku vietu mūsdienu sabiedrībā, gan palīdzot cilvēkiem rūpēties par savu un tuvinieku drošību un labklājību, gan nodrošinot veiksmīgu uzņēmējdarbību. Ikdienas steigā reizēm aizmirstam, ka no nelaimes nav pasargāts neviens. Apdrošināšanā nelaimes gadījums ir notikums, kurā apdrošinātās personas veselībai pret tās gribu tiek nodarīts kaitējums, ārējiem spēkiem iedarbojoties uz cilvēka ķermeni. Tā sekas var izpausties kā nepieciešamība pēc ārstēšanās, pārejoša darba nespēja, daļējs vai pilnīgs darba spēju zudums – apdrošinātais kļuvis invalīds vai arī gājis bojā.
Apdrošināšanas mērķis ir nodrošināt apdrošinātajiem vai viņu piederīgajiem drošības sajūtu un pārliecību, ka, iestājoties apdrošināšanas līgumā uzrādītajam gadījumam, materiālu palīdzību viņi saņems tieši tad, kad tā būs visvairāk nepieciešama. Protams, veselību apdrošinātājs atdot nespēj, taču izmaksātā nauda palīdzēs atgūties pēc dzīves likstām.
Apdrošināšana ir viens no uzņēmējdarbības veidiem, kas tiek regulēta atbilstoši katras valsts likumdošanai, kura tiek veidota vadoties no attiecīgās valsts ekonomiskās un politiskās situācijas, no apdrošinātāju un iedzīvotāju vajadzībām. Šiem likumdošanas aktiem ir jāaizsargā apdrošinājuma ņēmējs no apdrošinātāju (apdrošināšanas devēja) negribēšanas, nevarēšanas dažādu apsvērumu dēļ, pildīt solījumus (izmaksāt atlīdzību pēc apdrošināšanas gadījuma iestāšanās).
Apdrošināšanas sabiedrību piedāvāto pakalpojumu klāsts aug no gada uz gadu un klientiem tiek piedāvātas visdažādākās iespējas, visdažādākajās jomās.
Apdrošināšana, tāpat kā jebkurš cits uzņēmējdarbības veids pakļauts tirgus pamatlikumam - pieprasījums nosaka piedāvājumu. Tādejādi pats apdrošināšanas bizness atkarīgs no sabiedrības maksātspējas līmeņa un no uzticēšanās apdrošināšanas sabiedrībām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1310140
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties