Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:268284
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Latvijas pilis un to drupas    4
2.  Pilis kā tūrisma produkts    7
3.  Latvijas pilis internetā    9
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Šo tēmu savam referātam izvēlējos, jo man radās interese par pilīm, kuras dažus gadus kopā ar ģimeni apceļojām un vēl joprojām vasarās iegriežamies kādā no tām. Gana daudzās ir būts, par citām ir dzirdēts, bet citas nemaz nav ne nojausmas kur varētu atrasties.
Ir zināms, Latvijas teritorija vienmēr ir piesaistījusi citu zemju saimniekus ar savu jūras tuvumu un līdz ar to plašajām tirgošanās iespējām ar aizjūras zemēm, ne jau velti pie mums radās labākās jūrskolas. Bet vēl pirms Kr.Valdemārs dibināja jūrskolas Latvijas lielākajās ostas pilsētās pēc mūsu zemes tīkoja gan krievu, gan vācu zemju valdnieki, kuri vēlējās šeit rast mājvietu sev. Bet lai būtu kur apmesties tika izcīnītas šīs zemes, dibinātas muižas, kas pie mums ir patiešām ļoti daudz un gandrīz visas saglabājušās līdz mūsdienām. Bet tie, kuriem bija plašāka saimniecība un iespējas lielākas, būvēja sev pilis, kas pēc apjoma un greznuma bija cita par citu skaistāka un lielāka.
Vēl līdz pat šodienai ir saglabājušās daudzas pilis, kuras vēl sekmīgi darbojas, tiesa gan funkcijas šobrīd tās pilda savādākas, pārsvarā kā mācību iestādes vai tūristu izmitināšanas vietas, bet lai to panāktu ir nepieciešami lieli finansiālie ieguldījumi. Bet kā var manīt, latviešiem pilis patīk un palēnām tās tiek atjaunotas.
Rakstot šo darbu vēlējos noskaidrot kurā reģionā pilis ir visvairāk un kurā vismazāk, jo pēc pašu pieredzes liekas, ka to skaits pa reģioniem tomēr ir atšķirīgs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties