Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politiskās varas organizācijas formas – politiskie režīmi un valsts iekārtas formas

     

    Konspekts8 Politika

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:268109
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politiskā sistēma.
Politiskā sistēma vai režīms ir plašs termins, kas ietver sevī ne tikai valdības mehānismus un valsts institūtus, bet arī struktūras un un procesus, caur kuriem var ietekmēt lielāko daļu sabiedrības. Politiskā sistēma ir t.s. subsistēma, kas ir daļa no sabiedrības sistēmas. Tā ir sistēma, jo pastāv savstarpējas attiecības kopumā, bet tā ir politiska, jo notiek varas, bagātības un resursu sadalīšana sabiedrībā. Politiskā sistēma tiek organizēta kopā ar ekonomikas principiem, ar kuriem valdība var rīkoties.
Politiskās sistēmas tiek klasificētas, lai saprastu politiku, tās būtību. Politika ietver sevī arī salīdzināšanas būtību. Salīdzināšana palīdz saprast, kas ir nozīmīgs un kas ne. Šajā salīdzināšanas procesā var attīstīt dažādas teorijas, hipotēzes un konceptus, kurus var pārbaudīt. Politisko sistēmu klasifikācijas otrais iemesls ir tas, ka var noteikt attīstības gaitu, kas ir labāk izdarāms par politisko sistēmu analīzi. Galējā rezultātā šis process var novest pie ideālas politiskās sitēmas meklējumiem. Visām politiskajām sistēmām ir atšķirības, tāpēc ir riskanti tās likt zem viena nosaukuma un atrast kopīgas iezīmes.
Aristoteļa politisko režīmu tipoloģija.
Aristotelis 4.gs.p.m.ē. ierosināja savu sistēmu, kā klasificēt un atšķirt politiskās sitēmas. Valdības darbības galvenie jautājumi ir: Kas valda? un Kas iegūst no attiecīgās valdīšanas? Vara var būt kāda indivīda rokās, mazas grupas vai daudzu grupu rokās. Katrā gadījumā vai nu vara tiek realizētavaldošo interesēs vai arī, lai apmierinātu lielāko sabiedrības daļu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1120285
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties