Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:268093
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nedaudz senāk, Otrā pasaules kara laikā, nacistu un Hitlera kults bija vienīgais pareizais veids, kā domāt. Tomēr mūsdienās mēs esam mācījušies no vēstures, ka tas ir bijis nepareizi, mēs atkal esam progresējuši un saprotam, ka neko tādu labāk vairs neatkārtot. Cilvēki tiecās sasniegt „utopiju”, kur visi dzīvotu saticībā un ļaunums nepastāvētu. Tas ir tikai sapnis, tomēr, ar nelieliem izņēmumiem, cilvēcei visai veiksmīgi ir izdevies pasargāt cilvēci no iznīcības. Jāatzīst, ka veciem teicieniem vairs nav tāda pati nozīme kā agrāk, jo, kamēr bagātie kļūst bagātāki, arī nabadzīgi kļūs turīgāki – tas ir patiess progress. Cilvēkiem tiek sniegtas zināšanas, globalizācija gandrīz katru ir padarījusi par pasaules pilsoni, kaut nedaudz pārapdzīvota, planēta Zeme nemitīgu attīstās. Tas protams neizslēdz pilnīgi visas negācijas un naidīgos apstākļus, tomēr lielai daļai iedzīvotāju nav par ko satraukties.
Veids, kā tiek sasniegta apgaismība ir caur gaišu prātu – ir jānoliedz stereotipi, jābūt atvērtam dažādām idejām un nav obligāti jābūt izglītotam, bet gan inteliģentam, jo pat Gētes Mefistofelis teica: „Visa teorija pelēka, un dzīves koks tik zaļš…” Ir jāmācās domāt, ne domāt to, ko liek domāt, jāsaprot, ka nav tikai viena pareiza vai nepareiza patiesība, nedrīkst noliegt visu un visus. Cilvēka prāts ir neizsmeļams zināšanu tronis, kas spēj to, ko neviens dzīvnieks nekad nav varējis – tas padara personas par personībām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1339153
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties